Mala maror interna a Podem Tarragona

Fan públiques unes converses on Mariano Pescador, l’afiliat de Podem que ha denunciat l'assemblea on han decidit pactar amb ERC, assegurava que donaria suport a una altra formació de cara a les municipals
Imatge d'arxiu de l'assemblea d'En Comú Podem Tarragona d'aquest passat dilluns, deu de juny. | Twitter / En Comú Podem Tarragona

 

La decisió d'En Comú Podem Tarragona d'apostar per un acord de govern amb ERC, en lloc d'amb els socialistes de Josep Fèlix Ballesteros, ha generat molta mala maror interna dins la formació morada. Cal recordar que la coalició va prendre aquesta decisió en una assemblea conjunta aquest dilluns, deu de juny, on només un inscrit va votar a favor d'entendre's amb Ballesteros.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Ja abans de la decisió presa, des de Podem Catalunya es mantenien contactes amb periodistes de la ciutat per a criticar a l’actual secretari general de Podem Tarragona, Hermán Pinedo.

«Pinedo s’ha posicionat en contra de Pablo Iglesias i a favor de Ramon Espinar i la nostra secretària general és una persona de confiança d’Iglesias. Si ara manen a Tarragona, seran els regidors amb més poders de Catalunya i ves que no vulguin arribar a la secretaria general» apuntaven fonts del partit des de Barcelona.

Però si en l’àmbit català les relacions entre Barcelona i Tarragona són francament millorables, en l’àmbit tarragoní el consell ciutadà del partit a la ciutat té un problema en la figura de Mariano Pescador. 

Pescador, antic afiliat del PSC i una persona amb qui Josep Fèlix Ballesteros, candidat socialista a la reelecció i alcalde de Tarragona durant 12 anys, ha mantingut converses durant els dies previs a l’assemblea de Podem, va denunciar que la votació del dia deu «no és vinculant» i que s’ha de convocar una assemblea de Podem: «sí Pinedo no ho fa, estarà fent una indisciplina molt greu».

«Donaré suport a la candidatura d'Assemblea per Tarragona»

Aquest passat dimecres, una persona que s’identificava com a inscrit de Podem Tarragona feia arribar, a diferents mitjans de comunicació de la ciutat, una transcripció d’una conversa mantinguda a través d’una aplicació de missatgeria instantània on Mariano Pescador feia públic que, de cara a les eleccions municipals del passat 26 de maig, donaria suport «a la candidatura d’Assemblea per Tarragona».

Assemblea per Tarragona és una formació tarragonina municipalista impulsada per antics inscrits de Podem Tarragona. Pel que fa a la conversa publicitada, Pescador ha sigut contundent: «es tracta d’una mentida i calumnia». Així mateix, Mariano Pescador ha dit que «Hermán Pinedo s’està transformant en un Íñigo Errejón més, això sí, a anys llum de la importància i capacitats d’Errejón». Des de Podem Tarragona han assegurat desconèixer aquesta filtració.

"🔌ATENCIÓ: El perillós incendi que ha deixat sense electricitat un edfici a TGN" "🚓 TARRAGONA: Detinguts 5 lladres per robar en una botiga de mòbils"