Dimarts de mobilitzaciones a les comarques de Tarragona amb talls a l'A-7, l'A-27 i l'AP-7

Estudiants i CDR han bloquejat, durant unes hores, les autovies de la ciutat de Tarragona | El tall de l'AP-7, a l'Ampolla
Els manifestants, tallant l'autovia A-27 | TarragonaDigital

 

 

Actualització 22.35 h

A dos quarts d'onze de la nit, l'autopista AP-7 continua tallada al seu pas per l'Ampolla, al Baix Ebre.

 

 

 

Actualització 21.55 h

A Tarragona, els manifestants desconvoquen la manifestació. Demà dimecres, a les 10.00 hores, hi haurà una assemblea d'estudiants al Campus Sescelades per acordar noves accions durant la setmana.

 

 

 

Actualització 21.32 h

Els manifestants de l'A-27 arriben a la plaça Europa de Tarragona. Els Mossos d'Esquadra van desviant el trànsit al seu pas.

 

 

 

Actualització 21.15 h

Desenes de persones han tallat l'autopista AP-7 a l'altura de l'Ampolla. Els manifestants, que estaven convocats a la plaça Catalunya, s'han dirigit cap a la via ràpida i l'han tallat al trànsit en sentit nord poc abans de les nou. 

 

 

Actualització 21.11 h

A Tarragona, els concentrats caminen per la calçada de l'A-27, de tornada cap a la ciutat.

 

 

Actualització 21.00 h

A les Terres de l'Ebre, diversos manifestants tallen l'autopista AP-7, a l'Ampolla (Baix Ebre).

 

 

 

Actualització 20.20 h

Després de tallar l'A-7, a Tarragona, els manifestants bloquegen ara l'autovia A-27, en els dos sentits de la marxa. 

 

 

 

Notícia 19.35 h

Dia intens de convocatòries i mobilitzacions arreu del país. Ahir dilluns, Tsunami Democràtic convocava un tall a l’AP-7 a la Jonquera (Alt Empordà), que ha resistit més de trenta hores fins al seu desallotjament, avui dimarts, 12 de novembre.

 

Després de la reobertura de la via ràpida, a la frontera amb França, diversos manifestants —seguint les directrius d’aquest lideratge digital, ocult i encriptat— s’han dirigit cap a la ciutat de Girona, on el mateix Tsunami ha convocat una manifestació, a tocar de l’estació de l’AVE, «per rebutjar les càrregues policials al tall del Pertús». Ara mateix, a la capital del Gironès, els convocats tallen de nou l'AP-7.

 

Bloqueig a la frontera basca

El Tsunami, ramificat al País Basc, ha cridat també al bloqueig de l’autopista A-8 a Behobia, Irun, just a tocar de la frontera francesa. L’acció, que ha estat batejada com a ‘Operació Caragol’, ha convidat a partir les 18.00 hores, a una marxa lenta de vehicles fins a Hendaia i que provoca cues quilomètriques, bloquejant l'accés al país veí.

 

Els CDR, per la seva part, han completat l’agenda de talls, mobilitzacions i protestes, amb diverses convocatòries a Sabadell, Barcelona —on volen «bloquejar els accessos a la ciutat»—, Lleida i Tarragona.

 

 

Tall a l'A-7 tarragonina

Precisament, a la capital del Tarragonès, uns 200 manifestants han tallat en un inici l'autovia A-7, al seu pas per la ciutat. Els concentrats, convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'Assemblea Juvenil URV, Joventuts Llibertàries i els CDR, han caminat per la via en direcció València, fins a l'A-27 on han prosseguit amb una sèrie de talls.

 

TarragonaDigital els ha seguit en directe amb diverses actualitzacions d'aquesta peça.