persones subjectant pictogrames al mercat de Tarragona

Els mercats de Tarragona instal·len pictogrames per a persones autistes

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta se sumen a la campanya ‘Entén la teva ciutat en pictogrames’, impulsada per l'associació 'Todos en Azul'

El Mercat Central i el Mercat de Torreforta comptaran també amb pictogrames  de senyalització per a persones autistes. Els dos mercats s'han sumat a la campanya 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' que consisteix a senyalitzar els edificis i serveis públics amb pictogrames.

Els accessos dels dos mercats  municipals de la ciutat disposen, des de fa uns dies, de pictogrames homologats a cada una de les entrades, que en total sumen sis a l’edifici de la Plaça Corsini i dos més a Torreforta. El conseller i president d’Espimsa (Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives municipals SA), Dídac Nadal, ha declarat que la iniciativa «tracta de facilitar l’accessibilitat, la inclusió i l’accés a la informació a persones que tenen unes necessitats comunicatives diferents».

Les persones amb TEA comprenen millor les senyals visuals

L'Associació sense ànim de lucre 'Todos en Azul', que està formada per famílies amb fills i filles amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), va ser la impulsora de la campanya 'Entén la teva ciutat amb pictogrames'. Aquesta associació fa una labor en sensibilitzar, animar i implicar  les institucions sobre la necessitat d’implantar la senyalització adaptada, mitjançant pictogrames.

El president de l'associació, José Caravaca, ha explicat la importància dels pictogrames, ja que les persones amb TEA  «comprenen, assimilen i retenen millor la informació si l’obtenen de manera visual, per això és tan important que la ciutat estigui senyalitzada a través d’aquest sistema».

Altres associacions també han participat en la presentació dels pictogrames, com 'Proyecto mi héroe', una organització que col·labora amb hospitals i centres infantils, acostant la màgia dels superherois a nens i nenes. Per aquest motiu, l'acte ha comptat amb la presència del seu president, Javi Cornelio i ni més ni menys que el mateix Capità Amèrica.