Més de 1.500 atletes corren en la Mitja Marató Ciutat de Tarragona més sostenible

Xavi Garcia i Mayte Colmenarejo guanyen la cursa de 21 km i Ivan Docampo i Núria Gil la cursa de 10 km
Més de 1.500 atletes corren en la Mitja Marató Ciutat de Tarragona més sostenible | cedida

 

Un total de 1.547 atletes han participat en la 28a edició de la Mitja Marató + 10k Ciutat de Tarragona, que s'ha celebrat el matí d'aquest diumenge, 24 de novembre. La cursa ha estat marcada pel vent i per l’aposta de la sostenibilitat i l’Anella Mediterrània s'ha consolidat com a epicentre de la cursa. En les dues curses s'hi havien inscrit un total de 1.765, de les quals 1.545 han arribat a la meta. 

 

El primer atleta a completar el circuit dels 21 quilòmetres 97 metres ha estat Xavi Garcia, amb un temps d'1 h 13 min 25 seg. En categoria femenina, la guanyadora ha estat Mayte Colmenarejo, que ha completat la Mitja Marató amb 1 h 30 min 43 seg.

 

Pel que fa a la cursa de 10 quilòmetres, el primer home classificat ha estat Ivan Docampo, amb una marca de 31 min 28 seg. En categoria femenina s'ha imposat Núria Gil amb un temps de 35 min 46 seg.

 

Mayte Colmenarejo ha guanyat la Mitja Marató femenina amb 1 h 30 min 43 seg. | cedida

 

 

Xavi Garcia ha guanyat la Mitja Marató masculina amb un temps d01 h 13 min 25 seg | cedida

 

 

El vent, protagonista durant la cursa

L’intens vent que aquest cap de setmana ha bufat al Camp de Tarragona ha estat un dels protagonistes de la jornada i dels preparatius de la cursa. Així doncs, a banda de condicionar les prestacions dels atletes, també s'ha optat per no utilitzar per no utilitzar alguns elements característics, com els arcs inflables a la línia de sortida i de meta.

 

La sostenibilitat ha sigut la gran aposta d'aquesta 28a edició de la Mitja Marató Ciutat de Tarragona. Per això, dos dels punts d'avituallament s'han fet amb gots de paper cartó, en comptes de les ampolles de plàstic habituals. En la mateixa línia, també s'ha prescindit per primera vegada del ponxo de plàstic que es lliurava als corredors quan acabaven la cursa. Prop de 300 persones voluntàries han col·laborat un any més amb la cursa, en tasques logístiques com els punts d'avituallament habilitats durant el circuit.

 

Els corredors han sortit des de l'Anella Mediterrània | cedida

 

La consellera d'Esports, María José López, ha valorat positivament el desenvolupament de la cursa: «Gaudir durant gairebé 30 anys d’una cursa d’altíssim nivell com aquesta, amb atletes locals i molts d’altres vinguts de tots els punts de Catalunya i l’Estat, és una bona mostra de la capacitat organitzativa de la ciutat. Cal agrair la feina dels corredors i els voluntaris, així com tota la gent del món atlètic de la ciutat, que fomenten i fan possible la pràctica d’aquest esport dia a dia».

 

El Palau d'Esports Catalunya, a l'Anella Mediterrània, ha sigut escenari per segon any consecutiu per lliurar els dorsals. També s'hi han instal·lat diferents estands amb informació i amb productes dirigits als atletes.

 

D'altra banda, el pròxim dimarts 10 de desembre s’acaba el termini d’admissió de les imatges participants en el 19è certamen fotogràfic de la Mitja Marató. La millor sèrie de tres fotografies rebrà un premi de 700 €, mentre que cadascun dels autors de les millors fotografies individuals rebrà 200 €. El lliurament de premis tindrà lloc el dimarts 17 de desembre en un acte a l’Ajuntament de Tarragona.

Més notícies de la categoria Tarragona