Tot el que has de saber sobre les mesures d'accés a les platges de Tarragona

L'aplicació TGN Emergències permet informar els usuaris del percentatge d'ocupació real de les platges
L'aplicació TGN Emergències permet informar els usuaris del percentatge d'ocupació real de les platges | ACN

En temps de calor i incertesa sobre l'ocupació a les platges, l'Ajuntament de Tarragona ha presentat l'aplicació mòbil i web, App TGN Emergències, que dóna a conèixer en temps real el percentatge d'ocupació de les platges del mateix municipi. Amb l'objectiu de mantenir les mesures de seguretat, la distància social i minimitzar el risc de contagi de la Covid-19.

L'aplicació en qüestió està disponible per Android i Iphone. S'hi pot consultar el grau d'ocupació de les platges del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, Cala Romana i la Móra, que estan indicades amb els colors verd, taronja o vermell segons l'afluència de l'aforament. També es pot consultar la informació a través del web de l'Ajuntament.

Aforament recomanat a les platges de Tarragona

«Es tracta que la ciutadania gaudeixi de les platges amb seguretat i per això comptem amb un sistema automàtic de control de l'aforament que ens dóna la seguretat que el distanciament entre la població és el que ens garanteix la seva seguretat. A partir d'uns d'indicadors, que són de 9 m2 per persona, s'ha calculat quin és l'aforament ideal per mantenir aquests criteris de seguretat». Explicava el conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, en una roda de premsa.

A més, tot i que l'aforament podria ser de 4 m2 per persona, el consorci ha preferit la ràtio de 9 m2 per persona, per assegurar el confort i la seguretat de la ciutadania. Així doncs l'aforament recomanat per l'Ajuntament de Tarragona amb una ràtio d'una persona per 9 m2 queda de la següent manera en les platges del municipi:

 • Arrabassada: 3.056
 • El Miracle: 1.221
 • La llarga: 3.122
 • La Mora: 1.700
 • Savinosa: 417
 • Tamarit: 4.767
L’Ajuntament també ha posat en marxa la campanya ‘Aquest estiu, que corri l’aire!’ | Ajuntament de Tarragona

Campanya «Aquest estiu, que corri l'aire!»

Per reforçar les recomanacions als banyistes, l'Ajuntament també ha posat en marxa la campanya «Aquest estiu, que corri l'aire!» per tal de donar difusió a les normes d'ús de les platges de forma segura.

Al web de Platges de Tarragona, a més de les dades de l'aforament, es poden trobar les normes d'ús de les platges en català, castellà i anglès. També es podran consultar les recomanacions als autobusos municipals, marquesines i plafons distribuïts per diferents punts del municipi.

  

Recomanacions sobre les normes d'ús de les platges

 • Recorda que cal mantenir la distància de seguretat entre persones i grups de persones que no convisquin.
 • Evita la pràctica de jocs col·lectius que puguin generar contacte físic entre les persones.
 • Abans d'accedir-hi, consulta l'App TGN Emergències o el semàfor instal·lat en algunes platges per saber-ne el grau d'ocupació. Si els indicadors estan en vermell, no hi entris.
 • Quan circulis per les passarel·les d'accés, fes-ho en el sentit que t'indiquen els senyals pintats a terra.
 • Procura accedir a la sorra amb un calçat diferent del que utilitzis per al carrer.
 • Et recomanem que col·loquis una estoreta entre la sorra i la tovallola.
 • Procura no romandre-hi més de 3 h.
 • És obligatori portar la mascareta quan no estigui garantida la distància de seguretat interpersonal.
 • Renta't les mans amb aigua i sabó abans de sortir de casa i de seguida que hi hagis tornat.
 • Et pots descarregar l'App TGN Emergències per saber el grau d'ocupació de les platges abans de sortir de casa.
L'aplicació està disponible per Androir i Iphone | Cedida

Descarrega't l'app TGN Emergències i planifica't

Amb l'aplicació de platges TGN Emergències es vol facilitar que abans de sortir de casa per anar a la platja es consulti l'aforament i si hi ha lloc disponible, la informació que facilita és en temps real. En el cas que l'ocupació sigui alta, la recomanació és anar a una altra platja amb menys persones.

El sistema funciona amb una xarxa de 18 sensors òptico-mètrics 3D que s'han distribuït a cinc platges: El Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, Cala Romana i la Móra, que aporten al sistema d'informació dades en temps real de l'ocupació i monitorització, incloent-hi informació meteorològica i de contaminació acústica. La platja Llarga no es monitoritzarà mitjançant aquest sistema per qüestions tècniques i el control de l'aforament es farà reforçant la presència de la Guàrdia Urbana.

Amb l'ajut de la intel·ligència artificial, el sistema reconeix i quantifica el nombre de persones hi ha. Les dades es transmeten a la plataforma de gestió al núvol, des d'on es processa i es publica. El programa no emmagatzema ni transmet imatges i, per tant, no enregistra ni gestiona cap dada personal, preservant així la privacitat i intimitat de les persones.

Hi haurà una aplicació i un semàfor per saber l'estat de les platges | Aj. Tarragona

Megafonia i indicador lumínic per informar de l'aforament

D'altra banda, el mateix sistema incorpora a les cinc platges un punt de megafonia, de forma que quan es detecta que l'aforament assoleix el 80%, s'emet un missatge d'àudio als usuaris de les platges alertant de la situació, orient a la gent que canviï de zona a la mateixa platja o que vagi a una altra. També s'ha instal·lat un indicador lumínic a cada platja, tipus semàfor com a reforç pels vianants.

El conseller de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Manel Castaño, ha explicat que «tots aquests serveis que hem posat en funcionament per informar de l'aforament de les platges, l'App TGN Emergències, la web de l'Ajuntament, la megafonia, els indicadors lumínics, així com la campanya de comunicació amb recomanacions a la ciutadania, és perquè aquest estiu tothom pugui gaudir de les nostres platges de forma segura i minimitzar els riscos».

"Denuncien els ajuntaments de Tarragona i Reus per «maltractar coloms»" "Quant temps trigarà Tarragona a recuperar el turisme d'abans de la pandèmia?"