WhatsApp i Telegram han entrat en campanya amb força.

Envia més de 200 missatges amenaçadors i 300 trucades a la seva exparella a Tarragona

El Jutjat considera que no es tracta de delicte, atès que els fets no «van alterar greument la vida quotidiana del denunciant»

Una dona que va enviar 219 missatges amenaçadors i va realitzar 352 trucades telefòniques a la seva exparella, a Tarragona, ha estat absolta d’un delicte d’assetjament. Així ho ha considerat el Jutjat Penal 2 de la ciutat, considerant que els fets no «van alterar greument la vida quotidiana del denunciant».

Tal com ha avançat el Diari de Tarragona, l’acusada en qüestió mantenia una relació afectiva i sexual amb el denunciant, amb qui té un fill menor d’edat. L’allau de trucades i missatges es van iniciar l’any 2016, a partir del 28 de desembre. Entre ells hi destaquen «bon any i tant de bo et moris», «que et vagi bé, tros de merda», «ni el teu fill et vol» o «això de la infermera et sortirà ben car, a tu i a ella».

Absolució per falta d’alteració a la vida del denunciant

El Jutjat Penal 2, juntament amb la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Tarragona, van rebutjar el recurs d’apel·lació presentat pel fiscal i l’acusació particular. En el recurs s’apuntava que la sentència incorria en nul·litat per incongruència.

El jutge no  va valorar si els fets podrien constituir un delicte d’assetjament o de coacció  en grau de temptativa. D’altra banda, l’Audiència, assegura amb la seva sentència que els missatges són amenaçadors, «tot i així, no existeix acusació per injuries o amenaces».

Segons els magistrats, podria ser que la conducta de la dona fos per realitzar alguna tipus de control sobre la vida de la seva exparella i pare del seu fill. Tanmateix, sembla ser que el denunciant no ha patit canvis ni alteracions al seu dia a dia, a la vida quotidiana.

 

Condemnat per realitzar tocaments a una menor en un bus 

Un home ha estat condemnat a pagar una multa de més de 3.000 euros, per  realitzar tocaments a una menor en un autobús que realitzava el trajecte des de Tarragona fins al Morell, on va ser detingut. A més, també estava sota els efectes de begudes alcohòliques.

Els fets es remunten al mes de novembre de l'any 2016. Una noia, de 17 anys, es disposava a agafar un autobús des de Tarragona en direcció al Morell. Ja en l'estació, l'acusat, un home de nacionalitat romanesa, va aproximar-se fins a la noia, quan li va preguntar «si volia follar». Ella va contestar que no en volia saber res.

Un cop a dalt de l'autobús, l'acusat va seguir-la i va asseure al seu costat i li va realitzar la pregunta un altre cop, mentre va començar a fer-li tocaments per la cama i altres parts del cos de la jove. Sense poder fugir del lloc, la jove intentava evitar l'abús de l'home, fins que va ser ajudada per un altre passatger. Un cop l'autobús va arribar al Morell, l'acusat, que anava sota els efectes de les begudes alcohòliques, va ser detingut a la parada

Per aquest motiu, l'home ha estat condemnat a pagar una multa de 3.240 euros, per la sentència dictada pel Jutjat de lo Penal 2 de Tarragona i ratificada per la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Tarragona. La noia va testificar en el judici explicant un episodi d'abusos sexuals, així com ho van fer altres passatgers de l'autobús.