Mobilitat reordena de nou el trànsit a Bonavista per poder utilitzar els autobusos articulats a la línia 54

Segons el decret del passat dimarts, el carrer Vint-i-sis serà de doble sentit de circulació, eliminant l'aparcament al costat esquerre | Els carrers Set i Vuit inverteixen la seva direcció
Imatge dels autobusos articulats de l'EMT, durant la seva presentació el passat mes de març. | Cedida

 

Aquest dimarts, la conselleria de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona va acordar per decret l’aprovació d’una nova ordenació del trànsit als voltants de la plaça de la Constitució del barri de Bonavista.

 

Així, segons estableix el decret del conseller Manel Castaño, que té delegades les competències de Mobilitat durant les vacances de Xavi Puig, el carrer Vint-i-sis, incorpora el doble sentit de circulació i s’elimina del costat esquerre l’estacionament de vehicles.,

 

D’altra banda, s’ha acordat també que el carrer Set serà de sentit únic cap al carrer Vint-i-sis, mentre que el carrer Vuit serà de sentit únic cap al carrer Vint-i-dos.

 

D’aquesta manera, es reverteix la decisió del decret de 20 de març de 2019, que va aprovar l’anterior equip de govern PSC – PP, que havia modificat el sentit de circulació del trànsit d’aquests carrers.

 

Consens amb els veïns

La decisió de fa uns mesos va crear certa polèmica al barri, ja que es va prendre sense previ avís i sense consultar els veïns. Aquesta vegada, la decisió del nou govern municipal ha estat consensuada amb els veïns.

 

La reordenació del trànsit als citats carrers de Bonavista és un pas més perquè l’Empresa Municipals de Transports de Tarragona (EMT) pugui posar en servei a la línia 54, que uneix Bonavista amb Sant Salvador, els autobusos articulats.

 

Imatge del carrer Vuit de Bonavista, fa poc menys d'un any, abans de la primera reordenació de carrers. | Cedida

 

Actualment, aquests vehicles, que es van adquirir fa pocs mesos, donen servei a les línies de platja, una d’elles, la 16A, posada en marxa aquesta mateixa setmana per l'EMT i que uneix els barris de Ponent amb l’Arrabassada sense haver de fer transbord.