La passera del Francolí apareix al Moll de Pescadors del Serrallo

L'avinguda del riu Francolí d'ahir a la nit va arrencar el pontet de la seva ubicació original i el va arrossegar fins a la mar
La passera del Francolí en la seva ubicació original. | Cedida

Els aiguats d'ahir a la nit a les comarques tarragonines van fer estralls. A la preocupació pels danys personals i els danys materials provocats per l'avinguda del riu Francolí, especialment a la Conca de Barberà, alguns tarragonins mostraven interès a saber on acabaria la passarel·la que connecta el centre de la ciutat amb els barris de Ponent, passant per sobre del Francolí. La infraestructura, inaugurada fa prop d'un any i mig per l'anterior alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, ha donat més problemes que alegries i ha estat més temps inutilitzada que en servei.

Aquest dimarts a la nit, la crescuda del riu Francolí, al seu pas per Tarragona, va endur-se el pontet riu avall anant  cap a la mar. En el vídeo adjunt, a partir del segon 25, es pot veure com el gran cabal del riu arrossega la passera. La virulència de l'aigua en la nit d'ahir va convertir en inútil el mecanisme del pontet, que quan creix el cabal del Francolí, es replega i queda enganxat d'una corda d'acer. Davant la situació, recollida per la càmera del nostre fotògraf Àngel Ullate, diversos tuitaires donaven per amortitzada la passarel·la, però el destí tenia altres plans.

La sorpresa ha arribat aquest matí quan a través de les xarxes socials, el tuitaire Joan Ruiz ha publicat una foto de la passera del Francolí amarrada al Moll de Pescadors del Serrallo. Es desconeix qui l'ha trobat a la mar i qui l'ha amarrat. Ara, caldrà veure els desperfectes patits per la infraestructura i quan la passarel·la tornarà a la seva ubicació original.

"🌧Greus goteres a l'edifici de Tresoreria i l'INSS de l'avinguda Roma de TGN" "❗La dura pintada contra Pedro Sánchez que ha aparegut a la seu del PSC de Tarragona"