Competició de pesca 'ni kill' on han participat un tarragoní i un montblanquí.

Un montblanquí i un tarragoní participen en la competició de pesca ‘no kill’ més gran d’Europa

Aquesta modalitat es caracteritza per la captura, pesatge, mesura i el posterior alliberament del peix al mar. La competició s'ha celebrat a França

El responsable de la Secció de Pesca del Club Nàutic de Tarragona, Juan Antonio Ortuño i el montblanquí, també del Nàutic, Jorge Luque Fernández, han participat recentment en la competició més important de pesca en el mar ‘no kill’ que se celebra a escala europea. Aquesta modalitat es caracteritza per la captura, pesatge, mesura i el posterior alliberament del peix al mar.

Ambdós tarragonins han estat els únics representants de la Costa Daurada a la competició, el Barracuda Tour, que s’ha celebrat a Port Crouesty (França) aquests dies. El concurs, que és referència en pesca ‘no kill’ i que ha comptat amb  la participació de més de 120 equips i 600 competidors de 18 nacionalitats, ha estat una experiència molt gratificant per ambdós pescadors.

Els dos representats han viscut una gran experiència

Segons explica Luque (patró de l’embarcació L’Ariadna i guanyador del III Selective Barracuda Tour Costa Daurada), «és una experiència genial, en un mar amb marees molt diferents de les mediterrànies a les quals has d’aprendre a adaptar-t’hi» fet al qual Ortuño (patró de Jamty) afegeix «hem viscut una experiència magnífica i ens n’emportem el desig de tornar-hi, ja que l’ambient del Barracuda Tour és com la d’un campionat del món de pesca».

Ambdós han participat en una complexa final a mar obert a causa dels canvis de marees,  única a Europa, després de prendre part en la competició local ‘Selective Costa Daurada’ organitzada i promoguda conjuntament per la nàutica Hermanos Guasch i el Club Nàutic de Salou.

En la prova, consistent en diferents mànegues classificatòries per als centenars de participants, Luque s’ha classificat i competit en la Final d’Or, obtenint una 24a posició, mentre que Ortuño ha situat la seva embarcació a la Final de Plata del Barracuda Tour. 

Els guanyadors de la present edició 2019 han estat els equips Navionics France en primer lloc i Railblaza France i Chantier Naval Chantereyne, en segona i tercera posició. Segons paraules de Luque «el primer dia vam detectar la dificultat de pescar amb les marees atlàntiques, el segon ens hi vam adaptar, i el tercer ho vam brodar». Ortuño, per la seva part, destaca que  «l’organització és perfecta, amb capacitat de coordinar 600 persones i desenes d’embarcacions a mar obert».