Mor als 87 anys Esteve Banús, l'últim alcalde franquista de Tarragona

L'Ajuntament ha expressat el seu condol i ha decretat un dia de dol oficial
Imatge d'Esteve Banús Fernández, alcalde de Tarragona entre el 1976 i el 1979 | Ajuntament de Tarragona

 

 

Aquest cap de setmana ha mort, als 87 anys, Esteve Banús Fernández, l’últim alcalde franquista de la ciutat de Tarragona.

 

El consistori tarragoní, en un comunicat, ha expressat el seu condol per aquesta pèrdua i ha decretat per a demà dilluns, 25 de febrer, un dia de dol oficial. Durant la jornada, se suspendran els actes oficials de l’ajuntament i les banderes dels edificis municipals onejaran a mig pal.

 

 

 

Alcalde entre el 1976 i el 1979

Banús, advocat i empresari de professió, va ser alcalde des del mes de febrer de l’any 1976 fins a l’abril de 1979. Després de la mort del dictador Francisco Franco, va ser el primer i únic batlle escollit pels membres del consistori, abans de la constitució dels ajuntaments democràtics.

 

Tal com ha recordat l’Ajuntament de Tarragona, Esteve Banús va ser l’artífex del monument dedicat a mossèn Cinto Verdaguer, el desviament de la carretera N-340, la rehabilitació de la Casa Castellarnau i de la residència d’avis Nostra Senyora de la Mercè, i de la recuperació del Passeig Marítim. Durant el seu mandat, Tarragona va rebre la primera visita del rei emèrit Juan Carles I.

 

 

Ofici religiós al Santuari del Loreto

Demà dilluns, 25 de febrer, a les 17.00 hores, se celebrarà un ofici religiós en honor a Banús Fernández al Santuari del Loreto.

 

 

També et pot interessar: