Tarragona Futbol Club: futbol solidari a l'estiu

El club de futbol degà de Tarragona ha iniciat unes Jornades de tecnificació per a nens que duraran fins el proper 27 de juliol
Alguns dels nens participants a les Jornades de Tecnificació del Tarragona Futbol Club al camp de la Granja | TarragonaDigital

 

El degà del futbol a la ciutat de Tarragona, el Tarragona Futbol Club, ha iniciat el passat 2 de juliol unes Jornades de Tecnificació en les que, setmana rere setmana, compta amb una mitjana de 25 nens, 5 amunt 5 avall depenent de les setmanes, dels quals regularment, i segons explica el seu President, Manel Roselló, «prop del 90% estan becats per motius socials».

El Tarragona Futbol Club entrena al camp municipal de La Granja. Arribar fins aquí ha estat el somni de dos persones, Roselló i David Romera, que «no només buscàvem resultats, sino tornar a recuperar el nom de Tarragona pel futbol de la ciutat, i quina millor manera que reprenent la història del Tarragona Futbol Club».

Club amb vocació social

«El club el refundem», continúa Roselló, «amb una ferma vocació social i sent molt respectuosos amb el fet que els camps municipals de futbol són això, camps públics».

En la memòria del primer aniversari de la refundació, el Tarragona Futbol Club informava que «durant aquest any hem integrat als nostres equips nens amb malalties congènites que formen part de CorAvant; hem fet recollides solidàries de tot tipus de material tant per als Pares Rogacionistes del Loreto, com per Càritas, el CRAE Voramar Serrallo o TarracoSalut; a banda del programa de beques esportives per a nens sense recursos».

El millor resum d'aquesta vocació és la fotografia que es pot extreure del camp de La Granja a mig matí: una vintena de nens, alguns amb històries que fan frepar, i uns quants monitors , capitanejats pels matins per en Manel, gaudint del futbol i d'una estona plegats, allunyats del seu dia a dia.

«Porto tota la setmana», ens explica el President del Tarragona Futbol Club, «amb un moc enganxat a les cames: és un nen de 5 anys, en B., que arriba a aquestes Jornades quan tot just fa menys de set dies que li han retirat la tutela als seus pares. El primer dia vam haver de demanar a Serveis Socials que el tornessin a revisar perquè tenia tota la boca picada».

Ara en B. ,i així ho podem confirmar des de TarragonaDigital, és un nen que s'ha cruspit pràcticament sencer un paquet de caramels amb un somriure als llavis i lo més ràpid possible per no haver-lo de compartir amb els companys, tal com fa la canalla de la seva edat.

Cada setmana, els nens del Tarragona fan una activitat cultural. A la imatge, amb un puzle gegant que va prestar MiniTarraco | TarragonaDigital

 

 

 

Plans de futur

De cara a la propera temporada, que ha de començar en un mes i escaig, el Tarragona Futbol Club vol sortir amb un equip amateur que pugui competir a la quarta divisió catalana, la darrera divisió del futbol professional a nivell espanyol.

En Manel ens acompanya fins a la sortida del camp, un cop hem acabat el reportatge, i mirant cap enrera, mirant a la canalla corrent, es confessa: «aquest és un món, el del futbol, a Tarragona especialment complicat, especialment difícil, però quan veus que els somnis prenen realitat penses que val la pena».

No ens deixa marxar sense un darrer missatge, un missatge que ens ha repetit en vàries ocasions: «jo això no ho hauria pogut fer sol, de cap de les maneres. Vull donar les gràcies a tota la Junta Directiva, a en David, a en Jesús, a en Jordi, a en Pitu, a n'Enric Pujol, a en Dani i en Xavi i a molts més».

«També», afegeix Roselló, «a Elix Polymers, per donar a aquesta canalla l'opció de passar un estiu com l'haurien de passar tots els nens, gaudint i sent feliços. No em vull oblidar d'en Wencesalo Maceras, en Wences, de MiniTarraco, amb qui vam començar la setmana passada el dia cultural, el dia d'esbarjo».

I una invitació:«qualsevol que sigui enamorat del futbol, de la nostra ciutat i amb sensibilitat social té les portes obertes del Tarragona Futbol Club, ens manquen mans i no sobra ningú de tots els que hi som».

"Veïns del Parc Francolí i la Guàrdia Urbana es reuniran dijous pels robatoris" "ATENCIÓ: Enxampen un motorista circulant sota els efectes de l'alcohol i sense permís"