Tarragona presenta una nova campanya turística sota el lema 'Tarragona, la teva història'

La campanya es vol centrar en potenciar el turisme de proximitat i mostrar els valors humans de la ciutat
Laura Castel deixarà de ser consellera per centrar-se en el seu càrrec al Senat | MAURI
 

Tarragona estrenarà una nova campanya turística adreçada al públic nacional. Sota el lema ‘Tarragona, la teva història’, la campanya pretén ser un reclam que mostri la personalitat humana de la ciutat com a «bressol de civilitzacions», tal com ha apuntat la consellera de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Contractació, Laura Castel, en el que ha estat el seu darrer acte públic, ja que passarà a centrar-se exclusivament en el seu càrrec de senadora.

El primer element d'aquesta campanya és un vídeo promocional que ha estat presentat avui i que, en un minut, mostra la «gran personalitat històrica i humana» de la ciutat de Tarragona. L'objectiu del vídeo, segons ha explicat Castel, és el de «recuperar la vida que arran de la Covid-19 hem deixat en 'stand-by', ja que «les conseqüències de la pandèmia han tornat a connectar-nos a valors universals com la humanitat, la fraternitat i el desig de gaudir en llibertat de tot allò que estimem».

Un espot per arribar a l'ànima

El vídeo planteja, segons ha explicat Castel, si es pot estimar a una ciutat de la mateixa manera que a una persona. És per això que a l'espot s'intercalen les imatges de les dues protagonistes, una nena, l'Aitana, i una dona gran, la Vivi, que representen les dues maneres d'entendre la ciutat; amb elements turístics i patrimonials de Tarragona, com pot ser l'amfiteatre, la catedral o les platges. 

Es tracta d'un espot que detalla els elements més característics i emblemàtics de Tarragona, centrant-se en la història de la ciutat «des d'un doble sentit», des de la rellevància del patrimoni que es conserva, sobretot dels elements arquitectònics de l'antiga Tàrraco, i per altra banda, des del vincle dels tarragonins amb la ciutat. Un doble sentit que es representa també en les dues protagonistes, la nena que representa la joventut, l'esperança, «el caràcter expressiu i extravertit de la ciutat»; amb la imatge de la dona gran, que representa la tradició i l'orgull dels tarragonins amb el seu patrimoni.

 

Un vídeo dirigit al turisme nacional

El potencial turístic i patrimonial de Tarragona és encara desconegut pel mercat català i espanyol de proximitat, com és el turisme provinent d'Aragó, La Rioja, Navarra i el País Basc. Aquesta campanya turística, «la més potent que s'ha fet fins ara», neix fruit de la voluntat de potenciar aquest públic, en un moment en què les visites a l'estranger va a la baixa i el turisme nacional es veurà potenciat, segons ha explicat Laura Castel.

És per això que des del Patronat de Turisme s'ha planificat una campanya de difusió que durarà fins passat l'estiu, intentant coincidir, al novembre, amb el vintè aniversari de la proclamació de Tarragona, com a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, es pretén que el vídeo tingui una forta presència als mitjans televisius i, sobretot, a les xarxes socials, que serviran per promocionar la campanya a la resta de territori espanyol. Per poder dur a terme tota la campanya, s'ha destinat un import de 198.987,62 euros.

Laura Castel deixarà de ser consellera el 10 de juliol

Laura Castel deixarà de ser consellera de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Contractació el pròxim 10 de juliol, durant el Ple Ordinari en què presentarà la seva renúncia i restarà obert el concurs per cobrir la seva plaça com a gerent del Patronat de Turisme. La consellera ha explicat a TarragonaDigital que, tot i que aquesta darrera etapa al capdavant del Patronat de Turisme quedarà marcada per la pandèmia del coronavirus, se n'anirà cap a Madrid satisfeta de la feina feta i que la campanya ‘Tarragona, la teva història’ servirà cobrir totes aquelles altres accions que s'haurien d'haver impulsat i que no han pogut ser, a causa de la pandèmia.

"Enhorabona! Un veí de Tarragona encerta la travessa i s'emporta un premi històric" "Sorprenent proposta: Tarragona busca una zona per instal·lar una 'nòria'"