GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Conflicte entre l’Ajuntament i animalistes pels porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

Un informe de la Universitat Autònoma de Barcelona, requerit per l’Ajuntament, aposta per la captura dels animals
Imatge dels procs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau | TarragonaDigital

 

L'ONG Nova Eucària ha emès un comunicat en el qual nega les conclusions d'un informe elaborat per la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau. Es tracta d'un informe realitzat a petició de l'Ajuntament de Tarragona per demanar ajuda sobre com tractar la colònia de porcs que ja fa més d'un any que habiten a la ciutat. Nova Eucària considera que és una excusa per capturar-los.

 

Porcs vietnamites a Sant Pere i Sant Pau

Segons l'informe de la Facultat de Veterinària, fet públic avui pel Diari Més, seria convenient capturar-los, ja que «representen un risc per a les persones» perquè poden transmetre malalties o provocar accidents de trànsit.

 

Davant d'aquestes declaracions l'ONG ha dit que l'únic que pretén l'Ajuntament és «capturar-los». I ha assegurat que la colònia de porcs «està protegida i atesa per la seva cuidadora, una veïna del barri i per l'equip de voluntaris que alimenten i netegen l'entorn de la brutícia generada pels veïns incívics de Tarragona».

 

Per tot això aquesta entitat considera l'informe encomanat per l'Ajuntament un «despropòsit» i asseguren que inicien un tràmit jurídic per poder combatre aquestes declaracions. De moment no han concretat en què es tradueixen aquests tràmits.

 

Conflicte pels porcs vietnamites

La colònia de porcs vietnamites a Tarragona va créixer després que fa més d'un any apareguessin dos porcs a la zona i que, a causa de la falta de control, s'anessin reproduint lliurement. Nova Eucària diu que l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana els van demanar ajudar per gestionar la colònia, però que es van topar «amb la manca de voluntat política i tècnica real per resoldre-ho».

 

Les disputes entre l'Ajuntament i aquesta entitat s'han donat diverses vegades arran del cas dels porcs vietnamites en aquesta zona. Mentre l'ONG buscava finançament per castrar els porcs per aturar el creixement de la colònia l'Ajuntament va obrir concurs per reubicar-los, però va quedar desert. El d'avui és un capítol més, mentre no es decideix com abordar la situació.

 

També et pot interessar:

Capturen un senglar de l’interior d’un pàrquing subterrani al centre d’Amposta