ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

La Feria de Abril de Bonavista s'inaugurarà el 26 d'abril i durarà 10 dies

La recuperació de les casetes es consolidarà aquest 2019 i n'hi haurà un total de cinc, organitzades per les entitats que van apostar per aquest format l'any passat
La Feria de Abril de Bonavista durarà aquest 2019 un total de 10 dies, el doble que l'any passat. | TarragonaDigital

 

La Feria de Abril de Bonavista, a Tarragona, s'inaugurarà el pròxim 26 d'abril i durarà un total de 10 dies, el doble que en edicions anteriors. El format de la fira tornarà a ser el de les casetes individuals, que es van recuperar l'any passat després d'haver-les perdut l'any 2012 per culpa de la crisi econòmica. N'hi haurà un total de cinc, formades per sis entitats, i comptaran amb diverses actuacions musicals. L'objectiu és superar o, com a mínim, igualar els més de 40.000 assistents de l'any passat. 

 

 

La Feria de Abril de Bonavista començarà el 26 d'abril i acabarà el 5 de maig

«La principal novetat d'aquest 2019 és que la Feria de Abril de Bonavista durarà deu dies, entre el 26 d'abril i el 5 de maig». Eren les paraules de la presidenta de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Charo García. Serà, per tant, una 37a edició molt especial perquè comptarà amb dos caps de setmana. D'aquesta manera, l'afluència de públic pot augmentar. L'any passat, més de 40.000 persones van passar pel recinte, ubicat a l'esplanada del Mercadet de Bonavista. 

 

«L'ampliació d'horaris s'ha aconseguit tot i una retallada del pressupost», admetia García. La fira és finançada per l'Ajuntament de Tarragona a través de l'empresa municipal Espimsa. Amb motiu de la nova llei de contractació, el pressupost ha baixat dels 18.000 als 15.000 euros. 

 

Les casetes es van perdre l'any 2012 i es van recuperar l'any 2018, després de la crisi. | Laia Solanellas

 

Objectiu, consolidació de les casetes recuperades l'any passat

L'any passat la Feria de Abril de Bonavista va recuperar, sis anys més tard, les casetes individuals. L'any 2012, per culpa de la crisi econòmica, es va reformular el model i es va instal·lar una carpa única. L'abril de l'any passat, però, es va aconseguir recuperar el format original. Enguany, l'objectiu és acabar de consolidar-les, tot i que el 2018 «ja va ser un èxit», assegurava Charo García.

 

Hi haurà un total de cinc casetes formades per sis entitats. «Hem volgut donar preferència a les entitats que l'any passat van apostar fort per la recuperació», explicava García. Les casetes estaran obertes el primer cap de setmana, la vigília de l'1 de maig i el dia 1 de maig i el segon cap de setmana. La fira d'atraccions, però, romandrà oberta durant els deu dies.

 

També s'ha negat la presència als partits polítics. Alguns van interessar-se, l'any passat, per l'opció de muntar una caseta pròpia. Cal recordar que el primer diumenge de la fira coincidirà amb les eleccions generals al Congrés dels Diputats. «Volem preservar la cultura», expressava la presidenta de la Casa de Andalucía. 

 

Els detalls de les actuacions i les activitats es donaran en la presentació oficial de la Feria de Abril, que es programarà aviat. El que sí ha avançat García és que el grup Andares, de Huelva, actuarà en el recinte el dia 30.