Les obres de la nova biblioteca de Torreforta començaran després de l'estiu

Té un pressupost de 400.000 euros i és la primera gran actuació del Pla de Biblioteques que l'Ajuntament de Tarragona va acordar executar fins l'any 2022
La nova biblioteca de Torreforta s'ubicarà al cantó esquerre del Mercat Municipal. | TarragonaDigital

 

Les obres de la nova biblioteca de Torreforta començaran durant el segon semestre d'aquest any, previsiblement després de l'estiu. En pocs dies l'Ajuntament de Tarragona obrirà el concurs públic per escollir quina serà l'empresa encarregada de les obres, que tenen un pressupost de 400.000 euros. Es tracta de la primera gran actuació del Pla de Biblioteques 2017-2022, que va anunciar l'exregidor de Cultura, Josep Maria Prats (UxA), i que ha continuat de la mà de l'actual regidora de l'àrea, Begoña Floria (PSC).

Torreforta tindrà una nova biblioteca l'any 2020

El barri tarragoní de Torreforta tindrà una nova biblioteca l'any 2020. Les obres començaran durant el segon trimestre d'aquest any i finalitzaran l'any vinent. Tenen un pressupost de 400.000 euros i, d'aquesta manera, l'Ajuntament complirà el primer punt del Pla de Biblioteques 2017-2022 que va aprovar la Comissió Informativa de Cultura el juliol de 2017. Tot i això, s'ha retardat en més d'un any, segons les primeres previsions del consistori. 

La biblioteca s'ubicarà al cantó esquerre del mercat del barri, un espai en desús actualment. Es va netejar i habilitar fa un any, quan es va retirar maquinària i altres elements del mercat que no s'utilitzaven. Els costos d'aquelles actuacions van pujar fins als 60.000 euros. Aquesta quantitat estaria englobada en el total del pressupost. En els pròxims dies, s'obrirà el concurs públic per optar a l'adjudicació de les obres, que començaran previsiblement després de l'estiu.  

A hores d'ara, Torreforta és un barri sense una gran biblioteca. Només compta amb un espai a l'interior centre cívic, que fa aquesta funció. «Complirem amb el que s'havia promès i Torreforta serà un barri amb biblioteca molt aviat», expressa la regidora de Cultura, Begoña Floria. Ella va ser l'encarregada d'agafar el testimoni de Josep Maria Prats, qui va dimitir com a regidor després dels fets de l'1 d'octubre de 2017. 

Imatge de l'interior de la biblioteca de Torreforta, ara ubicada a dins del centre cívic. | Ajuntament de Tarragona

 

Sant Pere i Sant Pau, segona prioritat del Pla de Biblioteques

El segon punt del Pla de Biblioteques 2017-2022 té a veure amb la Sala de Lectura del barri de Sant Pere i Sant Pau. L'objectiu de l'Ajuntament de Tarragona és el d'«adequar-la» perquè faci el servei d'una biblioteca. A més, segons fonts de la regidoria de Cultura, «amb la petita remodelació aconseguirem que la Generalitat afegeixi l'equipament a la seva xarxa de biblioteques». 

La resta de punts d'aquest ambiciós pla preveuen dues obertures més: una biblioteca al Semniari i una altra a la Part Baixa, a l'interior de la Tabacalera. Tot apunta que l'any 2022, el pla no estarà executat al 100%, perquè la biblioteca de Torreforta s'hauria d'haver inaugurat el primer semestre d'aquest 2019. 

"El Parc Central de Tarragona ofereix un febrer carregat d'activitats per als més petits" "Denuncien tres persones a TGN per fer pintades independentistes al carrer"