Imatge del carrer Canyelles de Tarragona a l'actualitat

Tarragona convertirà el carrer Canyelles en zona de vianants per integrar-lo dins el pla de l'Illa Corsini

El consistori preveu que el carrer es coverteixi en una prolongació de la plaça Corsini | Les obres tindran un cost de 550.000 euros

L'Ajuntament de Tarragona convertirà l'any que ve el cèntric carrer Canyelles en una  zona  per a vianants. La intenció de l'executiu és que sigui una prolongació de la  plaça Corsini que s'estengui fins a la Rambla Nova, amb nou arbrat i  jardineria i sense possibilitat que hi passin els cotxes.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Està previst que els treballs de  reformadel carrer durin quatre mesos i tinguin un cost d'uns 550.000 euros, segons ha detallat el conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig. Aquesta intervenció és el primer pas de la futura  Illa Corsini, un projecte que ha de transformar el centre de la ciutat per afavorir la mobilitat dels vianants i potenciar el comerç de proximitat.

«Tarragona necessita donar més protagonisme a les persones i per això generem espais de vianants, és una aposta  de ciutat», ha explicat el conseller Puig.

Canvi radical: Paviment, arbrat i bancs

Dins el projecte d'urbanització, es preveu enrajolar el  carrer Canyelles utilitzant el mateix  paviment  que a la plaça Corsini, així com la col·locació de  bancs. Al mateix carrer, «el verd guanyarà protagonisme», segons detallen des de l'ajuntament.

El canvi estètic també passarà per la  substitució dels parterres actuals per  jardineres alçades, que faran la funció de banc per seure per evitar les contínues  trepitjades. L'arbrat també serà reemplaçat per arbustives i plantes de flor, de baixa demanda hídrica.

Segons ha detallat el consistori, l'arbrat  actual presenta  problemes i es troba a molt poca distància de les  façanes, i s'espera que amb la nova vegetació se solucioni la problemàtica. També s’instal·larà un sistema de  reg nou i telegestionat  per garantir un consum eficient.  

Segons apunta el conseller, «el carrer Canyelles serà el contrast que Corsini necessita, perquè convertirem el carrer en una  plaça amable i accessible, amb punts de verd i ombra i molts bancs perquè la gent no només hi transiti, sinó que també hi faci  convivència».

Supressió de l'entrada a l'aparcament de la plaça Corsini

Una de les novetats que també incorpora el projecte és la reconfiguració circulatòria del carrer, ja que passarà a ser íntegrament per als vianants, amb excepció dels vehicles d'emergències. 

Actualment, el  carrer Canyelles és una de les entrades al pàrquing  de la plaça Corsini. Una vegada finalitzin els treballs, l'única entrada serà la del carrer Governador González  i la sortida s'haurà d'efectuar pel carrer Lleida.

Per tal de fer-ho possible, s'invertirà el sentit de circulació del carrer Fortuny, que passarà a ser de baixada. Els  contenidors i la zona de càrrega i descàrrega del carrer Canyelles canviaran d'ubicació i se situaran a la Rambla Nova.

El cost de la remodelació del carrer s'inclourà dins els pressupostos  municipals de l'any vinent. L'Ajuntament de Tarragona ha informat que la setmana passada, el conseller Puig es va reunir amb els veïns del carrer per explicar-los el projecte. «Els va agradar moltíssim, la qual cosa ens il·lusiona», explica el conseller.