Nou detinguts en una operació antidroga dels Mossos i la Policia a Tarragona

La policia preveu una desena detinguts i s'estan fent entrades i escorcolls en diversos punts de Tarragona i del Camp de Tarragona | L'operació és contra el tràfic de marihuana i plantacions d'interior

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han posat en marxa aquest dilluns, 11 de febrer, un important dispositiu antidroga en diversos punts de Tarragona ciutat i altres municipis de la demarcació contra el tràfic de marihuana. Segons ha informat la policia, l'operatiu ha arrencat a primera hora del matí amb escorcolls en diversos punts. En total s'han detingut nou persones, segons han informat el cos dels Mossos d'Esquadra. Tots de nacionalitat marroquina menys un, que era espanyol.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, l'operatiu s'està fent també en altres punts de les comarques del Baix Camp i del Baix Penedès, a més del Tarragonès. En total, s'han fet tretze escorcolls a les urbanitzacions de Monnars i la Mòra —a Tarragona—, a Sant Oliva —al Baix Penedès— i també a Castellvell del Camp i l'Hospitalet de l'Infant —al Baix Camp. En un primer moment s'ha entrat de manera simultània a nou llocs i posteriorment s'ha entrat en quatre més.

Nou detinguts per tràfic de drogues

L'operatiu conjunt entre la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra de Tarragona i la Policia Nacional tenia diversos objectius per detenir, tot i que ara per ara encara no es coneixen detalls d'aquesta investigació tot i que sí que s'ha confirmat que és contra una organització dedicada al tràfic de drogues a nivell internacional.

Un agent dels Mossos d'Esquadra en un dels pisos que s'han assaltat aquest dilluns.
Un agent dels Mossos d'Esquadra en un dels pisos que s'han assaltat aquest dilluns. | TarragonaDigital

Segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, l'operatiu havia de permetre la detenció d'una desena de persones i finalment s'han caçat nou persones. La policia seguia la pista de plantacions indoor de marihuana i aquest matí quan s'ha explotat la investigació s'ha pogut confirmar que als llocs on han entrat hi havia les plantacions que tenien controlades i s'ha trobat una gran quantitat d'aquesta droga. La majoria dels detinguts són de nacionalitat marroquina, segons ha pogut saber TarragonaDigital.

El Camp de Tarragona i Catalunya s'han convertit en exportadors de marihuana a tot Europa.
El Camp de Tarragona i Catalunya s'han convertit en exportadors de marihuana a tot Europa. | TarragonaDigital

   

Diversos punts de la demarcació de Tarragona s'han despertat amb agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Nacional en un important desplegament per caçar els narcotraficants en una investigació que ara mateix segueix sota secret de sumari i que segueix activa.

Aquesta investigació que ha liderat el Grup 3, l'especialitzat en Salut Pública, de la DIC de Tarragona, ha permés intervenir 11.000 plantes de marihuana i uns 500.000 euros en efectiu. Ara es podrà saber si aquesta marihuana s'estava conreant per la seva venda a Catalunya o estava llesta per ser venuda a l'estranger. El Camp de Tarragona, i tot el país, s'ha convertit els darrers anys en un pol d'exportació de marihuana a Europa.


Comentaris