Ous de Tauró a la platja Llarga de Tarragona

Troben un ou de tauró a la platja Llarga de Tarragona

Un exemplar s'hauria trobat a la platja tarragonina

No és gaire comú trobar taurons  al litoral català, però en realitat hi hauria més de 30 espècies nedant pel Mediterrani i en la primera dècada del segle XXI és una espècie que es captura ocasionalment, molt poc freqüent i que es troba en recés, com la major part dels taurons. Tot i això, hi ha evidències de la presència dels taurons a la costa tarragonina i una d'elles n'és l'ou de tauró. 

A la platja Llarga de Tarragona, s'hauria trobat un exemplar d'ou de tauró a la sorra. D'una mida petita que hi cap al palmell de la mà, de color negre, de forma rectangular amb forma de punxa a les puntes, podria ser un exemplar.

Aquests no són la primera vegada que apareixen a les nostres costes, ja que l'arribada els taurons ovípars, descarreguen els ous carregats biten les càpsules còrnies amb circells, anomenats «moneders de la sirena», i freqüenten en l'acumulació d'algues a les nostres costes i s'agafen a qualsevol objecte ferm fins al moment de l'eclosió quan passen entre sis i nou mesos. 

La presència de taurons a la costa catalana

Aproximadament un 10% de les espècies de taurons conegudes a tota la Terra neden per les costes catalanes. Més de 30 espècies, les quals es poden destriar entre bentòniques i demersals —lligades al fons— i pelàgiques —que neden en aigües obertes—, habiten al litoral català. 

La majoria, però, són taurons petits d'aproximadament uns 150 centímetres, fet que els fan inofensius  per als humans. A més, les espècies més grosses solen estar en aigües pregones o a grans distàncies de la platja. Tot i això, de manera ocasional, s'hi poden acostar.

A les costes catalanes es troben poques espècies perilloses per a les persones o les petites embarcacions. Tot i això, al llarg dels anys s'ha vist en diferents punts del Mediterrani el peix guilla; el tauró blanc; el marraix; el solraig; i la tintorera.