Veïns del Parc Francolí exigeixen una trobada amb l'Ajuntament pels robatoris

Els últims sis mesos hi ha hagut 20 robatoris a domicilis en aquesta zona
Imatge del Parc Francolí, vist des del carrer Joan Baptista Plana. | TarragonaDigital.com

 

Els veïns de la zona del Parc Francolí de Tarragona estan preocupats pel creixement de la delinqüència al barri. Segons la secretaria de l'Associació de Veïns, Roser Barrio, hi ha hagut vint robatoris a domicilis durant els últims sis mesos. Unes xifres que posen en alerta els veïns i que preocupen cada cop més. Per aquest motiu han demanat una reunió urgent amb el departament de Seguretat Ciutadana, de l'Ajuntament de Tarragona. 

Trobada per parlar de delinqüència al Parc Francolí

L'objectiu de la trobada, explica Barrio, és exposar els problemes als quals s'enfronta el barri i demanar mesures de prevenció i protecció al consistori. Per l'Associació de Veïns, una de les solucions seria incrementar la vigilància policial a la zona, ja que, asseguren, no és suficient. Barrio diu que el barri no està prou controlat i que en algunes zones fins i tot la manca de llum provoca inseguretat.

 

La secretària de l'Associació de Veïns diu, també, que l'última reunió amb Seguretat Ciutadana va tenir lloc el febrer passat, moment en el qual, segons explica, els responsables els van demostrar, amb estadístiques, que la problemàtica dels robatoris no era alarmant, o almenys, no ho era en comparació amb altres zones. Els veïns també mantindran una trobada amb Mossos d'Esquadra, segons la secretaria de l'Associació, per tal d'escoltar consellers sobre la protecció del domicili en període vacacional, o sobre com actuar si s'enxampen els lladres a casa. 

Vint robatoris al Parc Francolí en sis mesos 

Aquest migdia ha tingut lloc un atracament provocat per un home que ha entrat a punta de ganivet en un supermercat situat al carrer de l'Arquebisbe Josep Pont i Gol de Tarragona, una via pròxima al Parc Francolí. Aquest ha estat el darrer episodi  viscut aquests últims mesos al barri. 

 

Barrio assegura que el que més es dóna són robatoris a domicilis, i els carrers més afectats són els de la part baixa del barri, com ara el carrer Jaume Vidal i Alcover, on ja s'han produït tres robatoris. En els últims sis mesos hi ha hagut vint robatoris a tota la zona. La secretària de l'Associació de Veïns també explica que hi va haver un atracament a una perruqueria de la zona.