Tarragona fa un pas endavant per poder disposar d'un servei de patinets elèctrics

L'equip de govern treballa un conveni per regular el servei | Els patinets podrien estar disponibles el mes de juliol

La crisi del coronavirus obliga que certes prioritats de les administracions públiques es vegin endarrerides i/o afectades. L'equip de govern de la ciutat de Tarragona té al magí, i des de la seva presa de possessió l'estiu de l'any passat, canvis en la mobilitat de la ciutat, en la cultura de la mobilitat. Per aconseguir aquests canvis, una de les apostes més fermes és la instal·lació de patinets elèctrics.

La conselleria de Mobilitat, conjuntament amb les quatre empreses que estarien interessades en instal·lar-se a Tarragona, està treballant en un conveni per a poder desenvolupar aquest servei, d'acord amb la normativa. La idea, segons ha explicat el responsable de la conselleria, el republicà Xavier Puig, a aquest mitjà, és que «les empreses instal·lin punts d'aparcament arreu de la ciutat, on sigui necessari. A canvi, la gent podrà moure's per Tarragona amb patinet però sempre complint amb la normativa».

La instal·lació dels patinets generarà una nova ordenança municipal que es tancarà, segons ha assegurat Puig, quan «hàgem pogut veure amb les empreses com s'ha desenvolupat l'experiència». Els patinets podrien estar disponibles a partir del mes de juliol però es tracta d'una previsió sotmesa a l'emergència sanitària que es viu arreu de l'Estat. 

300 patinets

Una de les empreses interessades a oferir el servei de patinets a Tarragona, l'empresa Buny, ha explicat, al diari Més Tarragona, que «desplegarem 300 patinets a Tarragona. El consistori ha posat un topall de 1.500 patinets per a tota la ciutat». 

"Atenció: Tarragona anuncia la data en què la zona blava es tornarà a pagar" "Atenció novetats: Tot el que has de saber si vas a fer esport al Port de Tarragona"