Pau Ricomà demana propostes a les entitats del seguici per crear una Santa Tecla «consensuada i unitària»

A través d'una carta enviada a les entitats tarragonines, l'Ajuntament ha fet efectiva l'obertura d'un període de recollida de propostes
Pau Ricomà s'ha mostrat convençut que el millor és mantenir la convocatòria festiva per aquest 2020. | TarragonaDigital
 

La publicació, aquest mes de juliol, de la normativa sobre el Pla de represa del sector cultural, la cultura popular i les associacions culturals, aprovat pel CESICAT, ha posat damunt la taula de l'Ajuntament de Tarragona la necessitat de valorar i prendre una decisió final pel que fa a la viabilitat de la festa major de Santa Tecla d'aquest 2020. Enmig de l'estat actual de pandèmia i unes últimes setmanes que no conviden a l'optimisme o, si més no, a fer mirades segures cap al futur, l'alcalde, Pau Ricomà, ha convidat totes les entitats que participen en la celebració a prendre una decisió conjunta.

Així ho ha fet l'alcalde a través d'una carta que ha remès a les associacions, en què explica que s'ha obert un termini fins al pròxim dilluns 10 d'agost per recollir propostes d'activitats alternatives que les entitats vulguin incorporar al programa. Totes elles, han de ser viables i han de complir amb les mesures i les exigències que defineix el Pla de Represa cultural.

La millor resposta serà la «consensuada i unitària»

En la carta, Pau Ricomà ha admès que «es fa molt difícil poder considerar les activitats tradicionals com a factibles en el marc de les diferents opcions que conjuntament hem anat treballant». No obstant això, en nom de l'Ajuntament, s'ha mostrat convençut que «el millor» és mantenir la convocatòria festiva oberta per enguany considerant, malauradament, que els actes s'hauran d'adaptar a la normativa. Això, segons Ricomà, és sinònim que les activitats rituals hauran d'esperar, en principi i per norma general, a la recuperació de la normalitat sanitària i social «per poder-se manifestar en tota la seva plenitud». Amb tot, però, el més important és «donar una resposta consensuada i unitària entre tots».

L'Àliga de Tarragona a la Baixada de Misericòrdia. | Ajuntament de Tarragona
 

D'altra banda, l'alcalde Ricomà ha recordat la capacitat de supervivència i resistència de la festa major, amb gairebé set-cents anys d'història, a adversitats tals com guerres o pandèmies. Tot i això, s'ha mostrat especialment optimista recolzat en el convenciment que «el teixit cultural i festiu de la ciutat està format per una àmplia base social, jove i participativa, construïda a partir de l'esforç dels qui configuren la realitat associativa de la festa major».

"La Part Alta mai vista: Tarragona compra un document històric «inèdit» del segle XIX" "Tot el que has de saber: Així seran les festes de Sant Magí 2020 a TGN!"