Ricomà planta al ministre de Foment en la inauguració de la variant Vandellòs-Tarragona

El batlle tarragoní ha rebutjat la invitació del ministre espanyol | L'alcalde de la ciutat considera que «Tarragona no té res a celebrar»

El ministre de Foment del govern espanyol, el socialista José Luís Ábalos, inaugurarà aquest dimecres, 15 de gener, la variant Vandellòs-Tarragona, del Corredor Mediterrani, amb un viatge de València a Barcelona. Ábalos sortirà de la capital del Túria acompanyat pel president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, i a Barcelona farà una declaració institucional. Pel mig, s'aturarà a Castelló  i a l'estació del Camp de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, ha sigut convidat a ser part del comitè que acompanyarà al ministre. La resposta de Ricomà ha sigut contundent: l'Ajuntament de Tarragona ha rebutjat la invitació. El batlle tarragoní ha explicat que «aquests dies no hi ha res a celebrar i per això no volem ser presents en aquest acte oficial». 

 

Pau Ricomà també ha afegit que «des d'aquest dilluns el territori viu un desgavell ferroviari, en el qual la ciutat de Tarragona ha perdut el pas dels trens Euromed i ha comportat, a més, una reordenació horària incoherent, menys freqüències i combois antiquats. És incomprensible que els trens de passatgers passin per l'interior i les mercaderies per on viu la gent. El que hem de fer és treballar per buscar solucions i aconseguir que millori la qualitat del servei. En definitiva, la ciutat patirà una greu desconnexió».