L'oposició de TGN posa en el punt de mira la regidora Paula Varas per l'escàndol a l'empresa de mitjans

La denúncia pública per assetjament contra la regidora d'ERC uneix les forces de l'oposició contra el govern municipal tarragoní
El cas va saltar la setmana passada amb l'anunci del govern municipal que havien interposat una denúncia als Mossos per l'entrada i sostracció de documents comptables a la ràdio | Tarragona Ràdio.

Ara fa just una setmana, el dimarts 28 d'abril, Tarragona Ràdio feia públic que una persona, no identificada, havia entrat de nit a les instal·lacions de la ràdio pública municipal i s'havia endut documentació comptable. Aquesta documentació estaria vinculada a unes presumptes irregularitats comptables detectades per l'actual gerència de l'entitat, en mans dels republicans. L'equip de govern tarragoní va traslladar, tant la presumpta sostracció com les irregularitats detectades en el pagament de diferents factures, a la fiscalia

Les primeres reaccions polítiques, a l'espera de la informació que havia de facilitar als grups polítics tarragonins la presidenta de l'empresa municipal de mitjans de comunicació, la consellera Paula Varas, van ser prudents. Tanmateix, el pas dels dies i l'aparició a la llum pública d'una carta d'una treballadora de la ràdio, presumpta responsable de les irregularitats comptables detectades, a l'alcalde Pau Ricomà han fet un gir a la història.

A la carta, la treballadora acusa Varas d'un presumpte assetjament laboral. Ara, les forces de l'oposició han centrat les seves crítiques en la regidora Paula Varas.

Dures crítiques contra els socialistes

La darrera força del consistori, el grup municipal del Partit Popular, ha exigit una junta de portaveus per esclarir els fets de les presumptes irregularitats comptables i, alhora, ha demanat la dimissió de Varas. Els populars han recordat que, segons ells, la consellera Paula Varas acumula conflictes en totes les seves àrees de gestió i han posat com a exemple la polèmica sobre les terrasses dels establiments d'hostaleria. Per això, han reclamat a l'equip de govern que «afronti aquesta situació amb la màxima transparència possible».

Ciutadans i el PSC han sol·licitat tota la documentació comptable de Tarragona Ràdio des de 2018. Pel que fa al grup municipal de Junts per Tarragona, aquest ha posat l'accent en el fet que l'anterior gerència de la ràdio, en mans d'un alt càrrec socialista, l'antic cap de gabinet de l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros, Josep Maria Bonet. El portaveu de Junts, Didac Nadal, ha declarat que «el treball de gerent implica, entre altres funcions, la supervisió i el control comptable de les operacions de l'empresa».

Des de l'entorn anticapitalista, l'antic company de files de la líder cupaire tarragonina Laia Estrada, Jordi Martí, ha carregat durament contra els socialistes, en un article d'opinió, assegurant que cal recordar que «el cap del gabinet de l'exalcalde Ballesteros era el cap de la Ràdio Municipal, més que res perquè si aquestes pràctiques es remunten a fa anys alguna cosa hauria o podria saber o dir».

La defensa dels socialistes

Fonts socialistes consultades per aquest mitjà han apuntat que «és molt sorprenent que s'hagin produït aquests fets a la ràdio, on hi ha molt poc pressupost». «A més a més, per què han d'entrar a robar documentació comptable si els pagaments s'han fet transferència, què deixen rastre electrònic?» s'han preguntat aquestes mateixes fonts. 

"Bones notícies: Tarragona llença ajudes de 500 euros per als comerços de la ciutat" "Tarragona donarà un cop de mà per pagar el lloguer dels ciutadans més vulnerables"