Imatge de l'interior del pis ocupat en un edifici de la Part Alta de Tarragona

Tarragona desallotja un pis ocupat en un immoble medieval propietat del consistori

La Brigada Ràpida tapia l'accés a l'habitatge

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha desallotjat un pis ocupat en un edifici medieval, propietat de l'Ajuntament de Tarragona, a la plaça d'en Ripoll Part Alta. L'actuació, que ha avançat el diari 'Més Tarragona', s'ha dut a terme al migdia d'aquest dimarts, 8 de setembre, 

El consistori ha actuat a partir d'una ordre judicial que avalava el desallotjament dels tres joves que ocupaven l'habitatge. La policia local tarragonina, acompanyada d'agents dels Mossos d'Esquadra, ha identificat als ocupes i, posteriorment, els ha deixat en llibertat. Posteriorment, operaris de la Brigada d'Intervenció Ràpida han tapiat els dos accessos a l'habitatge per evitar que el tornin a ocupar. 

Reacció dels veïns

El president de l'associació de veïns la Catedral, Jordi Ferré, un dels líders veïnals més bel·ligerant contra les ocupacions il·legals al nucli històric de la ciutat, ha manifestat, al seu perfil personal de Facebook, la seva satisfacció per l'actuació de la policia: «La casa medieval del consistori ja està tapiada. Gràcies, veïns de tota la vida; gràcies, Guàrdia Urbana i gràcies, Mossos, us ho agraïm els veïns de tota la vida de la Catedral».

En els darrers mesos s'han multiplicat els casos d'ocupacions a la Part Alta. Un dels més greus es dona al carrer Ferrers, número 7, on un grup de joves fan la vida impossible a l'única llogatera legítima d'un habitatge en aquest immoble. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha expressat la seva preocupació per les ocupacions il·legals que s'estan donant en diferents barris de la ciutat. 


Comentaris