Tarragona aprofita la poda a la Rambla Nova per reduir l'alçada dels arbres

Aquest dimarts s'han iniciat els treballs en una quarantena de tipuanes, ubicades en el tram entre la Font del Centenari i el carrer Sant Francesc
Aquest dimarts s'ha iniciat la poda de les tipuanes de la Rambla Nova, en el tram entre la Font del Centenari i el carrer Sant Francesc.. | Mauri

La conselleria de Territori de l’Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquest dimarts la poda de les tipuanes de la Rambla Nova, en el tram comprés entre la Font del Centenari i el carrer Sant Francesc. Aquesta poda segueix els mateixos criteris que en els darrers anys s’han aplicat als arbres de la Rambla Nova, en el tram compres que va des del Balcó fins al carrer Sant Francesc, i que, segons el consistori «han donat molt bon resultat».

t

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Així, segons ha informat l'Ajuntament a través d'un comunicat, «amb les actuacions previstes es reduirà l’alçada dels arbres amb la intenció de tenir la capçada al mateix nivell que en els trams anteriors». Per tant, en aquest cas «es vol baixar la cota de capçada per temes de seguretat i conforts, així com per a facilitar el control i tractament de plagues». A la resta dels arbres de la Rambla Nova es farà la poda de manteniment. Actualment, en aquesta artèria principal de la ciutat, hi ha 225 tipuanes, de les quals una quarantena estan en el tram entre la Font del Centenari i el carrer Sant Francesc.

L'Ajuntament de Tarragona explica que «per criteris tècnics i de gestió, la poda es realitza durant tot l’any», mentre que la Brigada Municipal fa un seguiment, revisió i inspecció de tot l’arbrat de Tarragona de manera continuada. Els treballs de poda de l’arbrat «són imprescindibles», assegura el consistori tarragoní, per tenir uns arbres sans i saludables, eliminar riscos i que l’ambient sigui més sostenible.

"🎭🏛 Els alumnes de Tarragona es converteixen en els actors de Tarraco Viva" "😡 INDIGNANT: Roba i fa caure de cap una àvia de 85 anys amb bastó a Tarragona"