El consistori paralitza la poda d'arbrat de Sant Pere i Sant Pau per protegir els ocells

S'estava treballant en la «poda verda» per retirar branques seques i prevenir caigudes | Nova Eucària denuncia l'abandonament d'una cria de porc vietnamita al Parc de la Muntanyeta
L'Ajuntament de Tarragona ha paralitzat la poda de Sant Pere i Sant Pau per protegir els ocells que viuen als arbres. | P. A.

 

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit aturar la poda dels arbres de Sant Pere i Sant Pau per protegir les aus que els habiten. La decisió, però, està supeditada a l'informe que el biòleg municipal elaborarà en les pròximes hores, i que determinarà si les espècies que s'han localitzat són aus protegides. En cas que ho siguin, es revisarà el format de la poda; en cas contrari, les tasques continuaran. Des de la setmana passada, diversos operaris treballaven en la «poda verda», que s'activa per evitar la caiguda de branques seques durant la primavera i l'estiu

Un biòleg revisarà les aus que viuen a Sant Pere i Sant Pau

El consistori tarragoní ha enviat aquest dimecres al matí un biòleg per revisar les aus que viuen en l'arbrat de Sant Pere i Sant Pau. La poda que s'estava realitzant en els arbres del barri, de l'espècia sòfora, s'ha aturat fins que l'especialista hagi publicat l'informe pertinent. L'objectiu és saber si hi viuen espècies protegides o, si per contra, són coloms. Els treballs continuaran si es tracta de la segona opció. 

Diversos veïns i entitats com Nova Eucària havien reclamat l'aturada de la poda per la presència dels ocells als arbres. Des de feia una setmana, diversos operaris estaven treballant en la «poda verda», tipologia de poda que es duu a terme durant la primavera i l'estiu per prevenir la caiguda de branques seques, per retocar algunes branques que creixen malament o per assegurar-se que no tapen senyals de trànsit. «És una poda molt suau que no afecta l'arbre», defensen des del consistori, que recalquen que aquestes actuacions es fan anualment. 

Imatge de la cria de porc vietnamita abandonada al Parc de la Muntanyeta. | Nova Eucària

Abandonen un porc vietnamita a la colònia del parc de la Muntanyeta

Per altra banda, també en l'àmbit del medi ambient i la preservació dels animals, l'entitat animalista Nova Eucària ha denunciat l'abandonament d'una cria de porc vietnamita al Parc de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. Segons expliquen, aquest diumenge una porqueta de poques setmanes va aparèixer a la colònia d'animals que hi ha al barri i que ben aviat comptarà amb un refugi per viure«Gràcies a la perícia de la cuidadora li vam poder salvar la vida, perquè encara no menja sòlids i les femelles no tenen llet», relaten des de Nova Eucària. 

"LLISTA: Consulta tots els guanyadors dels Premis Fòrum Comerç Tarragona 2019" "🐕CIVISME: 18 multes en 5 mesos a TGN per infringir la normativa d'animals"