GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els restauradors de Tarragona rebutgen tancar les seves terrasses a les onze de la nit

La conselleria de Domini Públic obliga a tancar-les a aquesta hora

La fase 1 del desconfinament ha comportat una bona notícia per al sector de l'hostaleria de Tarragona. Els restauradors han pogut obrir les seves terrasses, amb les limitacions escaients per motius de seguretat sanitària, però a Tarragona s'ha obert un focus de conflicte: l'horari de tancament d'aquestes terrasses. 

 

La conselleria de Domini Públic de l'Ajuntament de Tarragona, amb la consellera Paula Varas al capdavant, interpreta que, com que no es pot sortir a passejar ni a fer exercici després de les 11 de la nit, les terrasses han de tancar a les 11. L'associació d'hostaleria de Tarragona (AEHT), a través del seu president, Javier Escribano, rebutja aquesta interpretació de manera rotunda: «s'ha de diferenciar l'horari comercial de l'horari sanitari». 

 

Escribano posa el següent exemple per demostrar que, segons ells, la lectura del consistori és incorrecte: «la gent gran té un horari concret per sortir a passejar, a caminar. Què passa, que en la franja horària de la gent gran només poden anar a comprar ells?». Des de l'AEHT es denuncia el greuge comparatiu que viuen amb establiments d'altres municipis: «Reus té les terrasses obertes fins a la una de la matinada, o les dues, i Cambrils, Salou i Vila-seca, igual. Tancar les terrasses a les onze ens perjudica el servei de sopars». 

 

«Tancar a les onze és una mesura absurda que danya, encara més, un sector especialment castigat»

L'obertura de les terrasses ha sigut motiu de picabaralla política d'ençà de l'inici de la fase 1 a Tarragona. El passat divendres, 15 de maig, el grup municipal socialista demanava «acabar amb el col·lapse dels permisos de terrasses». Ara ha sigut el portaveu de Ciutadans al consistori tarragoní, Rubén Viñuales, qui ha carregat durament contra la decisió de tancar les terrasses a les onze de la nit: «és una mesura unilateral, absurda i que danya, encara més, un sector especialment castigat». 

 

Per Viñuales, la mesura adoptada per la regidora Paula Varas perquè les terrasses hagin de tancar la seva activitat a les 23 hores de la nit «comportarà tancament de locals i acomiadaments de treballadors. Aquestes restriccions horàries per a les terrasses no tenen cap sentit i no tenen base legal. La resta de municipis veïns permeten l'obertura fins a l'hora que marca la llicència corresponent».