Pla sencer d'una família tornant de la platja al càmping Clarà de Torredembarra

Tarragona aposta per «fidelitzar el turista» i impulsarà «campanyes de promoció pel visitant de proximitat»

La nova regidora de Turisme i Domini Públic del consistori, Cinta Pastó, fa una crida a «denunciar els locals que no compleixin la normativa de terrasses»

La nova consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, la serrallenca Cinta Pastó, ha mantingut la seva primera trobada amb els mitjans de comunicació de la ciutat aquest dijous, 13 d'agost. Pastó, també amb competències amb l'àrea de Domini Públic, ha ensenyat, amb un parell de pinzellades, quines seren les seves prioritats al capdavant del Patronat de Turisme de la capital tarragonina.

L'objectiu, segons aquesta metgessa que ha pres el relleu de la senadora republicana Laura Castel, de la ciutat és «fer que el visitant de Tarragona torni a la ciutat». És a dir, «fidelitzar el turista». Per aconseguir aquesta fita, des del Patronat de Turisme, «hem reorientat les campanyes de promoció per atreure visitant de proximitat», ha apuntat Cinta Pastó. 

Encara no hi ha números sobre el desenvolupament de la temporada que permetin certificar com està funcionant l'estiu, però la regidora republicana de Turisme ha donat una xifra si menys no sorprenent: «La primera quinzena del mes de juliol, respecte al mateix període de l'any passat, l'ocupació a càmpings i hotels de la ciutat ha augmentat un 0,5%». 

Cinta Pastó ha desvetllat, també, un dels principals misteris de la política turística de la ciutat: quan tindrà un nou gerent el Patronat de Turisme? La manca de gerent ha estat en el centre de diferents picabaralles polítiques que s'han mantingut al saló de plens de la plaça de la Font els darrers mesos. «Aquest dimecres, dia 12 d'agost, han sortit les bases i calculem que, cap al darrer trimestre d'enguany, puguem tenir un nou gerent. És un tema important perquè el Patronat és com un petit Ajuntament» ha reblat la serrallenca qui no se n'ha estat de remarcar els seus orígens, lligats al barri marítim de Tarragona. 

«Al segon avís, es tancarà la terrassa del local que no compleixi amb la normativa»

La consellera de Turisme, Cinta Pastó, atenent als mitjans de comunicació a l'hotel Imperial Tarraco
Cinta Pastó, nova consellera de Turisme, va prendre possessió del càrrec en el plenari del passat mes de juliol | TarragonaDigital

Pastó ha heretat una àrea de gestió al centre d'algunes de les polèmiques polítiques més destacades dels darrers mesos: Domini Públic. És a dir, la nova consellera haurà de ser l'encarregada de parlar amb els locals de restauració i bars i fer conviure el fet de poder donar-lis un cop de mà amb respectar el descans dels veïns de la ciutat. Una tasca que sembla gairebé impossible de resoldre, si ens fixem en els exemples dels darrers anys a la ciutat.

Cinta Pastó ha donat la impressió de no ser una política professional i això ha permès que s'expressés amb naturalitat i fos molt clara. La consellera ha mostrat tenir clar com vol que es tiri endavant aquesta convivència que sembla impossible: «Si algun local no compleix la normativa de les terrasses, rebrà un primer avís. Al segon avís, es tancarà la terrassa. Els responsables de mantenir la normativa són els amos dels locals».

Ha obert, també, un debat si menys no polèmic: «La responsabilitat de fer complir la normativa és dels amos dels locals però si algú veu que en un lloc no s'està fent, convido que denunciï. La vigilància d'aquesta normativa està garantida, la Guàrdia Urbana fa el que pot i més, però tots som responsables de cuidar de la nostra salut».

Sobre el nou decret que unifica l'horari de tancament de les terrasses, i els hi permet acollir concerts de petit format, la política tarragonina s'ha mostrat receptiva amb les preocupacions dels veïns, però ha convidat, de manera subtil, a tenir paciència recordant que «aquest decret, que convido a tothom a llegir-lo, acaba el dia 30 de setembre, quan haurem passat les nostres dues festes majors, Sant Magí i Santa Tecla».


Comentaris