Port Tarragona Temporal

El Port de Tarragona xifra en prop de 900.000 euros les destrosses materials de la borrasca Glòria

L'Autoritat Portuària valora que «per sort, només són danys materials i no cal lamentar danys personals»

Els danys que la borrasca Glòria i el temporal d'aquesta setmana han deixat a les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre són majúsculs, i encara trigarem uns dies a determinar la magnitud amb exactitud. Algunes institucions com el Port de Tarragona ja treballen en fer aquests càlculs i quantificar els danys materials que haurà de reparar tan aviat com sigui possible. En una entrevista al programa 'Carrer Major', de La Xarxa Ràdio, el cap de comunicació de l'Autoritat Portuària, Xavier Fähndrich, ha detallat que les destrosses de Glòria a les instal·lacions del Port freguaran els 900.000 euros.

Fähndrich ha valorat que «per sort, només són danys materials i no cal lamentar danys personals». La gran majoria de les afectacions es concentren en el Moll de Llevant i en la seva superfície, que ha quedat realment malmesa després d'haver de suportar unes onades especialment fortes en una borrasca sense precedents al territori en les darreres dècades. L'interior de les instal·lacions del Port, però, han sobreviscut intactes i tots els danys que ha fet malbé l'aigua corresponen a aquesta barrera externa de protecció.

Port Tarragona Temporal
L'accés al passeig de l'Escullera del Port de Tarragona ha quedat prohibit per precaució | Àngel Ullate

Durant aquesta setmana, el Port de Tarragona ha vist com s'ha batut el rècord d'onades més altes i agressives mai registrades a les seves aigües. Els detectors interns han confirmat onades de més de set metres i mig, una alçada mai registrada a la zona i que supera en més d'un metre l'anterior rècord, del gener del 2017. Les destrosses s'han fet càrrec de part del mobiliari, de la superfície i del passeig habilitat a la zona, en uns treballs que hauran de començar pròximament per tal de recuperar les instal·lacions portuàries en el millor estat possible.


Comentaris