Imatge aèria de la ciutat i el Port de Tarragona

El Port de Tarragona convoca el IX Premi d’Investigació

Es poden presentar les propostes fins al 29 de gener del 2021

El Port de Tarragona ha convocat el IX Premi d'Investigació del Port de Tarragona, que premia amb 6.000 euros un projecte de recerca sobre el Port de Tarragona o la seva àrea d'influència. El projecte pot ser de qualsevol camp de les ciències humanes, prioritàriament en l'àmbit de la història. El termini de presentació de les propostes finalitza el 29 de gener del 2021.

Un cop presentades les memòries dels projectes de recerca, el jurat decidirà, a finals del març del 2021, quina serà la premiada amb 6.000 euros. La persona que guanyi tindrà un any per desenvolupar la seva recerca. Poden optar al premi les persones investigadores i estudioses, tant de manera individual com col·lectiva, que presentin projectes d'acord amb les bases del premi, les quals ja es poden consultar al web del Port.

Des de l'any 2004 el Port de Tarragona convoca aquest certament bianualment, amb l'objectiu de fomentar la investigació i els estudis sobre el Port i el seu entorn més immediat.

En la darrera convocatòria, l'any 2019, s'hi van presentar sis projectes, d'entre els quals va guanyar el projecte 'Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX', de Patrícia Terrado Ortuño, Doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili. El projecte es publicarà aviat a l'espai Servei de Publicacions del web del Port de Tarragona, on hi ha publicats tots els projectes guanyadors d'anteriors edicions. 

L’Arxiu del Port està al servei de l’administració portuària, però, també, del públic investigador i del general, de tal manera que, amb els anys, ha esdevingut un punt de referència per a totes aquelles persones estudioses interessades a indagar sobre el passat del Port, les persones que hi han treballat, els projectes i les obres que s’han dut a terme al llarg del temps, l’activitat econòmica que ha generat o la cultural o la relació amb la  ciutat de Tarragona.

Relació de treballs premiats en edicions anteriors:

  • 2019: Ciutat. Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX de Patricia Terrado Ortuño.
  • 2017: El Port de Tarragona durant la postguerra (1939-1952) de Sergio Serrano Sánchez.
  • 2015: Entre el mar, la terra i el sol. Història social i laboral dels treballadors i les treballadores del Port de Tarragona (1887-1975) d’Esther Gutiérrez i Marc López.
  • 2013: Sanitat marítima. La defensa de la costa i la salut pública (1720-1900) de Pedro Otiña Hermoso
  • 2011: Els presos i el Port de Tarragona. Història de 92 anys de treballs forçats (1792-1884) de Montserrat Gisbert Bel 
  • 2009: La Marina de Tarragona en el segle XIV. La seva relació comercial amb Mallorca de Guillem Morro Veny
  • 2007: declarat desert
  • 2005: 80 anys de construcció naval d’Enric García Domingo