El PP denuncia davant la Junta Electoral la presència de la pancarta dels «presos polítics» a Tarragona

Els conservadors asseguren que volen «preservar la neutralitat dels edificis de tots els tarragonins» i carreguen contra l'alcalde per «sectari» | Pau Ricomà afirma que «no ha rebut cap notificació»
Imatge d'arxiu del moment en el qual es va penjar la pancarta reclamant la «llibertat presos polítics» el passat mes de juliol a l'Ajuntament de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Nou capítol del serial de la pancarta dels «presos polítics». Ara, però, deixen de ser els polítics qui juguen a llançar-se els plats pel cap i entren els jutges a escena. El Partit Popular de Tarragona ha denunciat davant la Junta Electoral Central la presència «de la pancarta independentista a la façana de l'Ajuntament de Tarragona».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Els conservadors reclamen a l'organisme que faci el requeriment a l’alcalde de Tarragona, el republicà Pau Ricomà, «per a ordenar la retirada immediata de la pancarta, amb els apercebiments legals oportuns en cas d’incompliment». El grup municipal del PP també reclama a la JEC que el batlle tarragoní comuniqui als funcionaris que, en l’exercici de les seves funcions, «està prohibit exhibir llaços grocs i insígnies de petició de llibertat dels mal anomenats presos polítics».

L'alcalde Pau Ricomà ha respost a l'actuació del PP assegurant que «va en la línia del Partit Popular de quartar la llibertat d’expressió, la defensa dels drets humans i l’autonomia municipal». Així mateix, el batlle tarragoní ha assegurat, als micròfons de TarragonaRàdio, que «no he rebut cap notificació de la JEC».

La pancarta, a debat en el plenari d'aquest dilluns

Per la via política, el plenari tarragoní debatrà aquest dilluns, 30 de setembre, dues mocions demanant la retirada de la pancarta dels «presos polítics». Els textos, presentats pel grup municipal dels socialistes i pels dos regidors del Partit Popular, podrien tirar endavant si els socis de govern d'ERC, En Comú Podem, s'abstinguessin com van fer en la darrera votació. 

"❗La Fundació Nacional Francisco Franco ha obert una delegació a Tarragona" "🔴Maltractament animal i baralles per part dels sensesostre de la plaça Prim de TGN"