Pla general de l'escenari del Teatre Metropol amb els tres guardonats als Premis Literaris Ciutat de Tarragona 2019

El veredicte dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona es podrà veure en directe

L'acte es podrà seguir per TAC12, l'streaming a la seva pàgina web i algunes televisions locals catalanes

Els veredictes dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona s'anunciaran el pròxim 13 de juny. L'anunci es farà a través d'un programa produït per TAC 12, que compta amb la col·laboració de les Llibreries Adserà i La Capona, i s'emetrà a les 21 hores. A més, es podrà seguir simultàniament per altres televisions locals de Catalunya, així com per l'streaming a la pàgina web de la televisió que produeix l'esdeveniment. 

Els Premis Literaris Ciutat de  Tarragona s'havien de celebrar aquest passat 16 de maig al Teatre Metropol, però, donades les circumstàncies de l'estat d'alarma i la crisi sanitària provocada pel coronavirus, l'acte s'ha canviat de format i posposat al 13 de juny. 

El programa serà conduït per l'actriu Neus Pàmies, amb la participació del músic Gerard Marsal, a partir d'una idea de Marc Chornet. L'emissió televisada s'ha titulat «Acte distanciat de deslliurament». El motiu d'escollir 'distanciat' ha estat per evitar els perills que encara suposa l'excessiu contacte amb el públic en un acte presencial, mentre que el concepte 'deslliurament' dona significat al fet que no hi haurà lliurament físic de guardons, ja que només es comunicaran, i, a més, es deslliuren de la càrrega de mantenir els veredictes en secret.

  

Premis Literaris Ciutat de Tarragona

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona els convoquen l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, mentre els organitza en nom seu la Casa de les Lletres de Tarragona i la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la joieria Blázquez, el digital cultural Núvol i les tres editorials que publiquen les obres guanyadores. 

Enguany, els premis que es donaran a conèixer són el 30è Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler, que ha comptat amb 114 participants, està dotat amb 21.000 euros i que publica Angle editorial; el 20è Premi-beca de traducció Vidal Alcover, on hi han participat 12 persones i està dotat amb 12.000 euros i publicarà edicions de 1984; i el 23è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, on hi ha hagut 363 participants i està dotat amb 1.000 euros i publica Cossetània edicions.