URGENT

Una veïna de Barcelona, primer cas de coronavirus a Catalunya

ÚLTIMA HORA

Dos possibles casos de coronavirus al Baix Penedès, investigats

Les llums de Nadal de la ciutat de Tarragona li costaran 1,3 euros a cada habitant

A Constantí, el pressupost es dispara aquestes festes a 5 euros per cada veí
Tarragona encén els llums de Nadal | Josep

 

L'Ajuntament de Tarragona destinarà aquestes festes un total de 176.000 euros amb motiu de l'enllumenat de Nadal a la ciutat, tal com confirmen les dades oficials i recull aquesta setmana una exhaustiu recull de la plataforma periodística 'Newtral', on apareixen també moltes altres capitals i localitats de la geografia espanyola. Es tracta d'una partida heretada de l'anterior pressupost, signat per l'anterior govern, que significa una despesa d'1,33 euros per cada habitant de la ciutat.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El mapa també publica les dades oficials de l'Ajuntament de Valls i de l'Ajuntament de Constantí sobre les despeses relacionades amb l'enllumenat nadalenc. En el cas de la capital de l'Alt Camp, la licitació de les llums de Nadal supera per poc els 25.000 euros —1,06 euros per vallenc i vallenca—, en una partida que també contempla el manteniment preventiu, reparacions i substitucions de possibles peces.

 

Constantí, el poble on les despeses de Nadal li sortiran per 5€ a cada veí

L'encesa dels llums de Nadal a Tarragona, tot un clàssic | Àngel Ullate

 

El cas més curiós, però, és el de Constantí, on el pressupost per l'enllumenat nadalenc d'enguany supera els 32.000 euros, inclòs també el de la Cavalcada de Reis del 5 de gener. La vila tarragonina, on actualment hi ha empadronats poc més de 6.500 veïns, és una de les que concentra més despesa nadalenca per habitant, ja que comporta una mitjana de 5 euros per persona. Concretament, es destinen 22.562 euros a la decoració de Nadal i 10.000 euros pels elements decoratius de les carrosses de la Cavalcada. Es tracta d'un dels balanços més elevats de tota la infografia que fa pública 'Newtral', on manquen dades de moltes localitats importants del territori com Reus, Cambrils, Salou, Amposta o Tortosa.

 

També et pot interessar