Pla general de l'actual biblioteca de Torreforta, un petit espai a l'interior del centre cívic

Primeres passes per fer realitat la futura nova biblioteca de Torreforta

L'Ajuntament licita per 44.000 euros els tràmits inicials del projecte | El pressupost 2021 ja contempla l'execució de l'obra

A poc a poc, però en la bona direcció. L'Ajuntament de Tarragona ha consolidat les primeres passes per fer realitat la futura nova biblioteca de Torreforta, un dels projectes culturals més ambiciosos del mandat i històricament demorats  després de diversos intents d'arrencar que no han acabat de prosperar. La història apunta ara en una altra direcció i l'Ajuntament ja ha licitat  tràmits bàsics com la redacció del projecte executiu, l'estudi de seguretat, la documentació d'incendis o el condicionament acústic. Un plec de tràmits, doncs, imprescindibles per iniciar el camí.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La licitació de tots aquests treball té un pressupost de 44.000 euros (IVA no inclòs) i un termini de quatre mesos. Les empreses  interessades a assumir la tasca tindran fins el 29 de març per presentar-s'hi, i un cop la licitació  sigui una realitat i els treballs estiguin fets (no abans del setembre), el següent pas serà adjudicar les obres definitives per aixecar la nova biblioteca de Torreforta en el cantó del  Mercat Municipal que ja fa anys que l'espera. S'espera que el cost final del trasllat  fregui els 1,8 MEUR.

Les futures biblioteques de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau comencen a accelerar

Si bé encara és aviat per posar terminis  a la imatge definitiva del trasllat de biblioteca al barri, el projecte ja comença a caminar en paral·lel a la ja anunciada biblioteca de Sant Pere i Sant Pau, que l'alcalde va presentar a finals de 2020 i que espera enllestir l'equipament a finals d'aquest 2021. D'aquesta manera, l'aposta per la cultura i la inversió en biblioteques  serà una realitat a Tarragona i el 2021 podria acabar amb la biblioteca de Sant Pere i Sant Pau en marxa i la de Torreforta  en una fase molt avançada.