Els actes d'aquest dijous, 24 de setembre, el punt final a Santa Tecla

Des d'un punt indeterminat de la citat, es farà la tronada de final de Festa Major
Enguany no es repetiran imatges com la del correfoc de cloenda de la Santa Tecla del 2019 | Àngel Ullate

 

Dijous 24 de setembre. La Mercè

8h. Matinades amb els grallers dels Xiquets de Tarragona, de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, dels Xiquets del Serrallo i dels Castellers Sant Pere i Sant Pau.

La Diada de la Mercè i, més en concret, el pilar caminant és un moment casteller únic a la ciutat. Aquesta tradició està envoltada d'anècdotes i curiositats que podreu desvetllar el mateix 24 tot passejant per aquests 410 metres que cada any recorren els pilars caminant.

11 h, Itinere, des del portal del Roser. Visita guiada: Tarragona romana. Descobreix la Tarragona que va enlluernar l’emperador Adrià al segle II amb una visita guiada a peu pels principals monuments que formen part del Patrimoni Mundial de la Humanitat. Preu: 9,50 € / 8 € (reduït) / 4,50 € (6-12 anys). Informació i reserva prèvia obligatòria a itinere@turismedetarragona.com - 977 239 657. Durada: 2 h. Places limitades.

Organitza: Itinere

19 h, local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, c. Cós del Bou, 23. Els pilars liles. La Colla Jove Xiquets de Tarragona farà un repàs dels pilars caminant de la seva història. Un esdeveniment a mig camí entre l’audiovisual i el col·loqui que ens permetrà aprofundir una mica més en aquesta entitat que enguany celebra el 40è aniversari. Preu: gratuït. Inscripció prèvia a inscribirme.com/PilarsLiles. Aforament limitat.

Organitza: Colla Jove Xiquets de Tarragona

Col·labora: Associació d’Amics de la Colla Jove

Es podrà seguir en directe a través de les pàgines de Facebook i YouTube de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

22 h, des d’un punt indeterminat de la ciutat, tossuda i compassada tronada final de Festa Major i audible des de tota la ciutat, disparada pels artistes pirotècnics de la Pirotècnia Igual, de Canyelles (Garraf). Un final de la Santa Tecla 2020 que esperem que sigui el presagi de grans moments per a la Festa Major 2021.

"A fons: S'acostuma Tarragona a conduir a 30 quilòmetres per hora?" "Pell de gallina: La sorpresa que ha emocionat tot TGN durant l'ofici de Santa Tecla"