El carrer de la Unió de Tarragona, ple de gom a gom per Nadal

La campanya de Nadal 'Tarragona, el millor regal' s'iniciarà amb l'encesa dels llums

Les activitats s'han adaptat organitzant-les en línia o descentralitzant-les per evitar aglomeracions

L'ambient nadalenc ja es comença a respirar pels carrers i Tarragona ha aprofitat per presentar la campanya de Nadal sota el títol 'Tarragona, el millor regal'. Adaptada a la situació actual, aquesta convida als ciutadans a viure aquestes dates a la ciutat, en un Nadal íntim, segur i solidari, la campanya donarà el tret de sortida amb l'encesa dels llums de Nadal el pròxim divendres, 27 de novembre, a les 19 hores, en un acte que s'emetrà a través de TAC12, amb els més petits com a protagonistes. La consellera María José López ha destacat que «es tracta d’un Nadal que més que mai posa en valor la proximitat i els detalls quotidians». El disseny ha anat a càrrec de Mo Espasa, una jove dissenyadora de Tarragona. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Moltes de les activitats que s'oferiran en la campanya de Nadal seran en línia o descentralitzant-les, com s'ha fet amb el tradicional passeig de l'Home dels Nassos, gaudint-les als diferents barris de la ciutat. L'Ajuntament de Tarragona ha treballat de manera transversal amb la voluntat de seguir al costat del ciutadà i intentar arribar a tot arreu. 

Dinamitzar el comerç de proximitat  

El primer dia de la campanya 'Tarragona, el millor regal' coincideix amb el 'Black Friday' i l'encesa dels llums a la ciutat. En aquest sentit, la conselleria de Comerç ha preparat diverses activitats per dinamitzar el sector comercial i han estat molts que faran descomptes especials a través d'una campanya engegada amb la ViaT.

A partir del 29 de novembre, i diàriament, s'han programat accions d'animació pels carrers de la ciutat per fer arribar la màgia de Nadal. La consellera Maria José López ha explicat que «es tracta de 3 propostes que aniran girant per diferents punts de la ciutat i que es podran veure tant en horari de matí com de tarda. D’aquesta manera es busca descentralitzar les activitats, evitant aglomeracions, i a la vegada dinamitzar el comerç de tots els barris». També es durà a terme una gimcana d’aparadors i un concurs d’aparadors en col·laboració amb la ViaT. 

Reinvenció dels actes tradicionals

Els actes més tradicionals també s'han hagut d'adaptar amb l'escenari habitual. A partir del 22 de desembre, hi haurà l'exposició de les carrosses dels Reis d'Orient al Refugi 1 del Moll de Costa perquè els infants puguin visitar-la. També s'ha programat l'espectacle familiar 'Mireu allà dalt' els dies 22 i 23 de desembre, per tal de descobrir el món casteller.

Un dels habituals durant aquestes dates és l'Home dels Nassos. Enguany s'aixecarà més aviat i a partir de les 10 del matí estarà voltant per la ciutat a dalt del seu cotxe i acompanyat pels músics del Tecler amb el seu trenet. 

Al Refugi 1 del Moll de Costa, des del 2 de gener i fins al dia 5, obrirà les portes el Magatzem Reial, on els infants podran visitar el magatzem i veure com els patges enllesteixen els preparatius per la nit més màgica de l'any. Els patges, del 2 al 4 de gener, també recolliran les cartes al Pati Jaume I de l'ajuntament.

Pel que fa a l’arribada dels Reis d’Orient, aquest any, de forma virtual, arribaran com sempre al Serrallo i s'adreçaran a tots els infants amb un missatge de pau i just després començaran a repartir els regals passant per totes les cases amb els seus Patges que tant han treballat aquests dies. 

Activitats de Nadal pels petits i els joves 

Tot i el context actual, també s'han organitzat activitats per als infants i joves. Per als més petits, es tornarà a fer l'Arbre dels Desitjos, el dia 19 de desembre, amb la recepció de l'alcalde Pau Ricomà i el conseller Manel Castaño. Així mateix, s'han preparat activitats a través de la xarxa com concursos o contacontes.

Pel que fa als joves a partir dels 12 anys, es podran sumar al CASALx20, organitzat per la conselleria de Joventut. Del 27 al 30 de desembre s'han preparat tallers —de galetes, ràdio, de clauers...—, cursos— de gènere, de programari lliure...— i activitats de Cultura KESSE —cap d'any, mostra de cultura urbana...—. La majoria de les activitats es faran a través del campus virtual de Joventut.

Cites culturals a Tarragona

Per Nadal també hi ha lloc per la cultura. El Teatre Tarragona acollirà l'espectacle de màgia 'Hidden', de Nuel Galan, el 12 de novembre. L'endemà, el dia 13, pujarà a l'escenari l'Orquestra de cambra de l'Empordà amb el 'Concerto a tempo d'umore'. El dissabte 19 de desembre, el director Àlex Rigola portarà el seu espectacle 'La Gavina, una versió lliure de l'obra d'Anton Txékhov'. El 20 de desembre els infants gaudiran de l'adaptació teatratl d''El Monstre de Colors'. El clàssic nadalenc 'El Trencanous', serà el 27 de desembre, representada pels ballarins Rady Miniakhmetov i Orión Pico Plaja acompanyats pels alumnes del centre de grau professional Artemis Dansa.

El Teatre Tarragona també acollirà els concerts del cicle DCicle de música de cambra organitzat per les Joventuts Musicals de Tarragona: el dimarts 1 de desembre el Cosms Quarte & Fernando Arias, el 15 de desembre Alvaro Mur i el 30 de desembre Jove Orquestra InterComarcal i Kebyart Ensemble.  Pel que fa a exposicions fins al 31 de gener es podran visitar les exposicions Talent Latent /SCAN 2020 i #IamAbleProject a la Casa Canals.  

Canals de comunicació 

Totes les activitats es podran consultar a la web com a  l’APP TGN Agenda, que recull totes les activitats que se celebren a la ciutat. Les xarxes socials de l’Ajuntament també faran ressò puntual de les activitats, així com les xarxes de Comerç recentment obertes, que informaran de totes les activitats de suport al Comerç. 


Comentaris