Pla general de la zona on va explotar un reactor a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE a La Canonja, sis mesos després del sinistre

La CUP de Tarragona crida a una «gran mobilització» a les portes del primer aniversari de l'explosió d'IQOXE

Les anticapitalistes recorden que els veïns i veïnes afectats «encara no han pogut tornar a casa seva»

Aquest dilluns, 14 de desembre, s'han complert onze mesos de la greu explosió química que va succeir a la planta de derivats d'òxid d'etilè a les instal·lacions de l'empresa IQOXE, al polígon químic sud. La CUP de Tarragona ha aprofitat l'ocasió per fer una crida per tal que el pròxim 14 de gener, el primer aniversari de l'explosió, es dugui a terme una gran mobilització a escala territorial.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«Cal no oblidar que vivim en una zona de risc, reclamar la fi de la impunitat de la química i l'inici d'un debat sobre el model de desenvolupament econòmic que volem al Camp de Tarragona» ha explicat la portaveu de les anticapitalistes a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada. Les declaracions d'Estrada han arribat poques hores després que se celebrés la comissió de Protecció Civil del consistori de Tarragona.

Reclamen «l'estudi independent de la qualitat de l'aire»

Estrada ha aprofitat la reunió d'aquest matí per preguntar a l'equip de govern sobre el grau de compliment dels acords de la Declaració Institucional aprovada a l'Ajuntament de Tarragona el passat 30 de gener. Les cupaires han lamentat que, ara com ara, encara no s'hagi dut a terme el ple monogràfic de la Petroquímica o que no es fiscalitzin els expedients sancionadors que s'interposi a les empreses petroquímiques en matèria ambiental, laboral i de seguretat. A més, Estrada ha afegit que avui en dia encara no s'ha dut a terme l'estudi independent de la qualitat de l'aire.

La CUP ha denunciat que «IQOXE vol netejar la seva imatge a cop de talonari i subvencions als barris de Ponent i a La Canonja alhora que, onze mesos després, les veïnes de Torreforta del bloc on va impactar la placa metàl·lica encara no han pogut tornar a casa seva». Les anticapitalistes han recordat que alts càrrecs de l'empresa no es van presentar a la comissió d'estudi del Parlament de Catalunya, constituïda arran de la greu explosió del 14 de gener d'enguany. Està previst que en les pròximes hores es porti a votació al Parlament les conclusions d'aquesta comissió d'estudi al voltant de petroquímica.