Obres a la capella de Sant Roc de Tarragona

Protegeixen la capella de Sant Roc del carrer Civaderia pel mal estat de dos edificis

La Conselleria de Patrimoni ha fet l'actuació de forma preventiva

La Conselleria de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona ha hagut d'actuar d'urgència al carrer Civaderia de la ciutat. Les obres que s'hi estan fent son amb motiu de l'estat actual dels edificis números 28 i 30 del carrer, els quals estan apuntalats i en estudi sobre que es farà en el futur. En aquest sentit, l'actuació que s'hi fa es de manera preventiva i, en concret, a la capelleta que hi ha en una de les façanes, que és en honor a Sant Roc. 

En una primera actuació, s'han desmuntat els elements externs. Principalment l'enretirada del vidre de la vitrina i se n'ha extret el contingut com les figures i ornaments. Externament també s'ha procedit a desmuntar el fanalet  i el drac.

Entre aquest dimecres i dijous 4 de febrer, s'estan duent a terme els treballs de protecció  del recobriment ceràmic de l'interior, l'enrajolat, així com la pintura esmaltada de la capelleta. Així s'aconseguirà aïllar la capella i salvaguardar-la de possibles treballs a l'entorn de la façana. Els elements que s'han extret es portaran al Museu d'Història de la ciutat, lloc on es conservaran. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!