Imatge dels manifestants aquest matí, a la caserna de la Guàrdia Urbana de Tarragona

Els sindicats de l'Ajuntament de Tarragona inicien un període de manifestacions contra l'equip de govern

Reclamen, entre altres, l'incentiu per prejubilació contemplat en el conveni de funcionaris municipals

La coalició de govern municipal de l'Ajuntament de Tarragona no para de trobar-se pedres al camí. Amb poc més d'un any i mig de mandat ha hagut de fer front a una explosió química, la pandèmia, l'anul·lació del POUM i ara els sindicats estan en peu de guerra. Aquest divendres, 11 de desembre, representants dels diferents sindicats del consistori s'han manifestat a les portes de la caserna de la Guàrdia Urbana de Tarragona sota el lema «Prou a les retallades».

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Es tracta de la primera manifestació poc menys de 24 hores després que els representants sindicals enviessin un comunicat a treballadors i funcionaris municipals titulat «Una pandèmia no pot retallar drets!». En aquest document, la Intersindical-CSC, USOC, UGT FeSP, ASEMIT.com, CSI·F i SPLCME, asseguren que totes les administracions públiques fan «esforços en context de crisi social» mentre que «a l'Ajuntament de Tarragona anem perdent drets i ajuts, com els que reconeixien la trajectòria i els anys de servei prestat». 

Sense «solucions» per estabilitzar la plantilla

Els signants assenyalen, com un dels altres motius que ha generat malestar en la plantilla, el fet que «no es troben solucions per garantir la fixesa d’un gran volum d’interins i interines que veuen perillar el seu lloc de treball. A això li hem de sumar endarreriments en el cobrament de triennis d’antiguitats, en el fons social, diferències salarials...»

Els representants dels treballadors apunten, també que «la corporació ens va presentar un pla de racionalització que obria la porta a moltes d’aquestes millores i solucions. Però la setmana passada el govern va aprovar un decret que deixa el pla de racionalització en paper mullat. Els mateixos que proposen al pla, ara el retiren, sense plantejar alternatives i sense previ avís i negociació».

Per tot plegat, els sindicats anuncien que comencen un període de mobilitzacions de les quals aquest divendres hi ha hagut un primer tastet davant la Guàrdia Urbana, on «hi ha malestar per incompliments de l’acord de condicions de treball específic». La policia local tarragonina tenia sobre la taula el problema que l'anterior equip de govern municipal es negava a pagar l'incentiu per prejubilació que està contemplat al conveni dels funcionaris municipals.

El govern treballa per millorar diverses àrees

Des del govern de la plaça de la Font s'està «treballant intensament per millorar l'àrea de recursos humans i enfortir l'estructura laboral de l'Ajuntament». Així ho explica el conseller Jordi Fortuny i, a més, assenyala que es treballa «per acabar amb dinàmiques i procediments que s'anaven donant els darrers anys i que considerem que no s'adapten a la normativa vigent».

«L’aposta d’aquest govern, en aquest sentit, es dirigeix a què els treballadors puguin fer la seva carrera professional amb totes les garanties. Aquesta aposta s’ha traduït, entre altres accions, en la recent incorporació de la figura del Director de RRHH i el diàleg amb els sindicats és i seguirà sent constant en tots els aspectes que afectin els treballadors de l’ajuntament», rebla Fortuny.


Comentaris