El PSC vol regular els elements que es pengen a les façanes dels edificis municipals de Tarragona

Els socialistes han presentat una moció de cara al plenari del 30 de setembre en la que també demanen la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics!»
Imatge de la pancarta que van penjar-se al balcó de l'Ajuntament de Tarragona. | Tarragona Digital

 

El grup municipal del PSC de l’Ajuntament de Tarragona ha presentat una moció per ser debatuda en el proper consell plenari, que tindrà lloc el 30 de setembre, en la qual demana una regulació sobre les façanes dels edificis municipals que «promogui la convivència als espais públics».

En aquest sentit, els socialistes tarragonins proposen en el text que «qualsevol element que modifiqui l'aspecte de les façanes tant del consistori com de la resta d'edificis municipals sigui aprovada per una majoria qualificada de dos terços».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Així mateix, en el segon punt de la moció, demanen la retirada de la pancarta «Llibertat presos polítics!». Justifiquen aquesta petició perquè «no compta amb el suport de la citada majoria qualificada de dos terços».

El PSC diu que el mateix Ajuntament crea conflicte

La moció presentada explica en la seva exposició de motius que «la façana de l'Ajuntament de Tarragona és una expressió més de la sobirania popular i, com a tal, ha de representar a la totalitat dels ciutadans i ciutadanes de Tarragona. És per aquest significatiu motiu, que la bandera de Tarragona, com a símbol de consens i germanor, oneja al capdamunt del Palau Municipal».

La portaveu del PSC, Sandra Ramos, en una imatge d'arxiu, acompanyada de Francesc Roca. | cedida

 

Els socialistes assenyalen que «Tarragona és una ciutat tranquil·la, amb un baix índex de conflictivitat en l’espai públic i no pot ser que el mateix Ajuntament sigui focus de conflicte». En aquest sentit, asseguren que «un exemple és la col·locació al balcó principal de l’Ajuntament de la pancarta amb el lema «Llibertat presos polítics!», que és motiu de queixa per part de molts veïns i veïnes i que va ser arrancada menys de vint-i-quatre hores després de ser penjada».

El PSC assegura que la façana de l'Ajuntament ha de ser un espai neutral que no es decanti per una posició ideològica concreta. També, els socialistes consideren que «com a màxims representants de les veïnes i veïns de la ciutat de Tarragona, som partidaris de no patrimonialitzar ni la façana ni el balcó».

"🔴TRÀGIC: Segrestada i abusada sexualment per un home que l'obligava a casar-se a TGN" "❗ATENCIÓ: Aitana, d'OT, actuarà a Tarragona"