El PSC també mou fitxa pel futur 'carrer Neus Català' de Tarragona

Els socialistes se sumen a la proposta que ERC ja havia llençat el darrer cap de setmana | París ja l'ha inaugurat
Neus Català va traspassar a l'abril d'aquest 2019 | TarragonaDigital.com

 

La voluntat de dedicar un espai públic a la memòria de la prioratenca Neus Català és cada cop més a prop de cristalitzar a la ciutat de Tarragona. Si aquest cap de setmana era ERC qui anunciava que presentarà mocions a tots els ajuntaments catalans per impulsar la inclusió de Català al nomenclàtor dels respectius municipis, aquest dijous ha estat el PSC de Tarragona qui s'ha sumat a la proposta.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els socialistes ja han presentat una sol·licitud a l'alcalde Ricomà per tal d'iniciar la tramitació de posar un carrer amb el nom de Neus Català, que va morir el passat mes d'abril a l'edat de 103 anys i va ser la darrera supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück durant la segona guerra mundial. El PSC recorda que ja es va aprovar una moció similar durant l'anterior mandat, encara en vida, motiu pel qual el reglament no permetia dedicar-li cap carrer.

 

París ha estat la primera ciutat a dedicar un carrer a la memòria de la prioratenca Neus Català

París ja ha estrenat un carrer en memòria a la tarragonina Neus Català | ACN

Català, històrica militant del PSUC, va passar els darrers anys de la seva vida en una residència del seu poble natal, Els Guiamets (Priorat), on va rebre multitud d'homenatges en record a la seva trajectòria política i vital. Republicans i socialistes han fet el pas endavant per seguir l'exemple de París, on aquest mes ja s'ha inaugurat un carrer en memòria de la prioratenca i del seu llegat.

 

Si bé la moció d'Esquerra traslladarà el debat a desenes de poblacions, el moviment del PSC confirma que la ciutat de Tarragona està més a prop de concretar el nou nomenclàtor en memòria d'una de les ciutadanes més il·lustres de la demarcació. De moment, però, la iniciativa encara es limita a un compromís públic de voluntat política per part de govern i oposició.

 

Neus Català va ser alliberada el 1945 de Ravensbrück. | TarragonaDigital.com

També et pot interessar