El PSC treu múscul a Tarragona i referma Joan Ruiz com a candidat al Congrés el 10-N

Meritxell Batet, cap de llista socialista, ha manifestat que «ara més que mai, necessitem un Govern ferm i cohesionat que generi l'estabilitat que el país necessita»
Castellà, Ruiz i Batet, en primera línia, durant l'acte socialista celebrat a Tarragona | Àngel Ullate

 

La presidenta del Congrés i cap de llista del PSC al 10-N, Meritxell Batet, ha celebrat l'actuació dels Mossos d'Esquadra aquest diumenge al matí quan han desallotjat els manifestants concentrats a l'estació de Sants de Barcelona en l'acció de Pícnic per la República. «Hem de felicitar-nos que els mossos hagin actuat correctament i hagin assumit la seva responsabilitat i, que tot això, s'estigui fent amb absoluta coordinació amb els cossos de seguretat de l'Estat», ha expressat Batet. Així mateix, la socialista ha afirmat que caldrà «fer política per oferir un projecte de futur i de convivència» al conjunt de la societat catalana i, «no només per a la meitat», després que es faci pública la sentència del Tribunal Suprem. Batet també ha cridat a la «serenor i el respecte» davant les pròximes setmanes que preveu que siguin «complexes».

Batet ha fet aquestes declaracions aquest diumenge al migdia en la presentació dels candidats al Congrés i al Senat del PSC a la demarcació de Tarragona, Joan Ruiz i Santi Castellà, respectivament.

La cap de llista del PSC ha subratllat que el Ministeri de l'Interior ha estat treballant en «bastir ponts per generar la complicitat» entre els cossos de seguretat de l'Estat i els Mossos d'Esquadra. I és que per Batet la «coordinació absoluta» entre les policies espanyoles i catalanes exercida aquest diumenge és «imprescindible» si es vol garantir la seguretat de tots els ciutadans. «Això ens dóna molta tranquil·litat i espero que en els pròxims dies tampoc calguin grans actuacions i, per contra, que la societat respongui amb aquesta serenor i calma», ha asseverat Batet.

Davant de les manifestacions i accions de protesta que s'esperen un cop es faci pública la sentència de l'1-O, la socialista ha demanat que «tothom tingui un comportament que estigui a l'altura» per tal de garantir la convivència. I en aquest sentit, ha expressat que espera que el dret a manifestar-se dels ciutadans sigui comptable amb aquells que tenen el dret a no participar de les mobilitzacions. «S'ha de garantir la llibertat de tots. Espero que prevalgui el respecte i la serenor en les pròximes setmanes que seran complexes», ha afegit.

Al mateix temps, Batet ha considerat que és «imprescindible» respectar l'estat de dret i ha assegurat que s'haurà «d'acatar» la resolució judicial quan es faci pública la sentència del Suprem.

Els socialistes, davant de la capella de Sant Pau, al Seminari de Tarragona | Àngel Ullate

 

Joan Ruiz i Santi Castellà repeteixen com a caps de llista a la demarcació de Tarragona

Pel que fa a la presentació dels candidats del PSC al Congrés i al Senat a la demarcació de Tarragona, Joan Ruiz i Santi Castellà respectivament, Batet ha explicat que presenten la mateixa candidatura i el mateix projecte, amb un programa renovat i actualitzat amb la societat civil. «Ens presentem amb més força, amb un projecte inclusiu que aposta pel creixement econòmic i la justícia social. Ningú no té un projecte alternatiu i sortim encara amb més convicció perquè ara més que mai necessitem un Govern ferm i cohesionat que generi l'estabilitat que el país necessita», ha assegurat.

Per la seva banda, Ruiz ha afirmat que als tarragonins els «convé» que Pedro Sánchez governi l'estat espanyol. Tot i que encara no es pot demanar el vot, Ruiz ha dit que «només hi ha un vot segur a la demarcació —el del PSC—, perquè hi hagi un govern progressista» a Madrid. Abans de les paraules de Ruiz, ha intervingut Castellà que ha assenyalat la tasca feta pel president del Senat, Manel Cruz.

També et pot interessar

"⚫ Mor l'expresident dels Xiquets del Serrallo, Salvador Navarro 'Purillo'" "La Guàrdia Civil celebra la festa de la seva patrona a Tarragona"