Queixes per la brutícia i l'incivisme a la Part Baixa de Tarragona

Diverses fotos a Twitter tornen a mostrar mancances en la neteja de la via pública
Un carro abandonat en un dels carrers del barri, amb una rentadora. | @jrbanus

 

Que la Part Baixa és una de les zones estèticament més degradades de la ciutat de Tarragona i que la neteja de la via pública al barri és deficient no són novetats destacables. No per això, però, deixen de ser remarcables imatges com les que, aquest cap de setmana, s'han pogut veure en alguns carrers d'aquest barri del centre de la ciutat. 

Diversos usuaris han denunciat a través de les xarxes socials els símptomes de brutícia a la via pública que han pogut detectar, però també de l'incivisme per part d'alguns veïns que, indubtablement, contribueixen amb les seves males praxis a la imatge deteriorada d'aquest barri.

Un colom mort, entre els residus visibles al paviment de la plaça dels Infants. | Twitter @dreamixp

 

L'aspecte que presentava, el passat cap de setmana, la plaça dels Infants de Tarragona. | Twitter @dreamixp

 

Queixes per la brutícia i l'incivisme a la Part Baixa

Diversos veïns de la Part Baixa han donat volada a través de les xarxes socials a imatges realment impactants de com es troben alguns carrers de la zona. El cas més paradigmàtic és el d'una de les places més concorregudes del Barri del Port. La plaça dels Infants, a tocar d'una de les artèries d'aquesta àrea, el carrer Reial, oferia una imatge deplorable en les fotografies que podem observar d'aquest dissabte.

Independentment del problema de la manca de manteniment —rajoles trencades, murs deteriorats...—, diverses fotos mostren papereres sobreeixides i múltiples deixalles —des de llaunes a ampolles, passant per papers i envasos de tota mena— llençats directament a terra. Fins i tot, en una de les imatges que un usuari de Twitter ha difós al seu compte, es pot veure un colom mort, que segons el mateix usuari duu diversos dies al paviment de la plaça dels Infants sense que ningú el retiri.

La darrera imatge, feta aquest mateix diumenge per un usuari de Twitter mostra una rentadora vella, abandonada sobre un carro de supermercat lligat en un pal d'enllumenat elèctric, situat en un dels carrers de la Part Baixa. Tot plegat —totes les piulades i les imatges difoses aquest cap de setmana— han obtingut notables reaccions a les xarxes socials.

Per cert, a la mateixa Part Baixa, la matinada d'aquest dilluns, 27 d'agost, s'ha desprès un fragment de cornisa d'un tercer pis, que sense conseqüències majors ha obligat a activar una patrulla de la Guàrdia Urbana i una dotació de Bombers. Els fets s'han produït al número 16 del carrer Reial.

"ATENCIÓ: Denuncien que un home assetja noies i es masturba al cotxe a Tarragona" "ÚLTIMA HORA: Mor un menor de 17 anys atropellat a Tarragona"