Quim Torra, la seva esposa, i la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, en la VII Assemblea General Ordinària de l'entitat a Tarragona

Torra crida als partits independentistes a retrobar-se «en la unitat» després del 26-M

El president vol «un acord estratègic» entre aquestes formacions i insisteix que només obeirà el mandat de «fer la república»

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida aquest diumenge als partits independentistes a retrobar-se en la unitat després de la cita electoral del 26-M. En un breu parlament dirigit als socis de l’ANC durant l'assemblea a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona, Torra ha garantit que treballarà «incansablement per assolir un acord estratègic de les formacions independentistes» i perquè «siguem capaços d’agafar el camí que ens porti de la manera més ràpida i eficaç cap a la independència». El cap de l’executiu s’hi ha referit després que l’entitat hagi validat aquest diumenge al migdia el full de ruta que planteja una DUI si l’independentisme supera el 50% dels vots en unes eleccions al Parlament.

El cap de l’executiu ha agraït a l’Assemblea Nacional Catalana que es mantingui «fidel» al mandat de l’1-O i «a l’objectiu que tenim tots, que és el de la independència». El president Torra ha dit que comparteixen l’objectiu d’arribar a la independència «sempre per mitjans democràtics i no violents, i amb els actes de determinació que calgui fer». També ha agraït a l’entitat «que sempre hi sigui». 

«No em tremolarà el pols quan arribi el moment»

En aquest sentit, ha insistit que el seu compromís és fer la república i que aquest és l’únic mandat al qual deu obediència. «No em tremolarà el pols quan arribi el moment», ha asseverat. Quim Torra també ha recordat que, quan el van investir president va dir «que la llibertat del poble se l’havia guanyat el poble de Catalunya».