Tarragona anuncia una renovació íntegra de la xarxa d'enllumenat del barri de Bonavista abans de Nadal

El nou sistema es basarà en llums LED | L'Ajuntament hi destinarà prop de 500.000 euros
Es preveu que el nou sistema d'il·luminació estigui enllestit al mes de desembre | Cedida

El sistema d'enllumenat del barri de Bonavista, sovint motiu de fortes reclamacions veïnals i d'avaries recorrents, es canviarà per una nova xarxa d'il·luminació de tecnologia LED en els pròxims mesos. L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat aquest dimecres l'inici dels treballs, que hauran de renovar més de 1.000 unitats de llum de tots els carrers i places del barri de la ciutat des d'aquest juliol i fins a principis de desembre, quan està previst el final de l'actuació.

La millora de l'enllumenat, que tindrà un cost de més de 460.000 euros per al consistori i que s'ha adjudicat a l'empresa privada Etra Bonal, vol tallar d'arrel les mancances detectades en una zona de la ciutat on bona part de la xarxa d'il·luminació presenta desperfectes i petites esquerdes, a causa del pas i col·lisions habituals dels camions pels carrers estrets, que resulten especialment vulnerables a l'aigua i les pluges i provoquen sovint avaries a l'actual instal·lació elèctrica de Bonavista.

Xavi Puig: «Els veïns de Bonavista tenen dret a tenir el barri ben il·luminat»

El conseller de Territori i portaveu del govern local, Xavi Puig, ha valorat que des de l'executiu «ens esforcem per generar benestar a tots els barris» de la ciutat, i ha subratllat que «els veïns de Bonavista tenen dret a tenir el barri ben il·luminat i en bones condicions», motiu pel qual s'ha decidit accelerar l'actuació de millora lumínica a la via pública. L'elecció de tecnologia LED, ha assegurat, «és una aposta per una ciutat estalviadora i sostenible», i passa pàgina de l'anterior model de grans llums esfèriques als fanals.

Més enllà de substituir els llums, també està previst repintar els suports i instal·lar un nou tipus de punts de llum capaç de resistir en millors condicions les col·lisions amb els vehicles que passen pels carrers del barri, sovint de grans dimensions com ara el pas de camions.

"Descobreix l'app dels comerços locals de TGN, amb informació, descomptes i ofertes!" "El PDECat de TGN, a l'expectativa davant el nou partit de Puigdemont"