GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Rescaten del mar una persona amb símptomes d'hipotèrmia, a la Punta de la Móra

Efectius de rescat aquàtic de la Creu Roja de Tarragona n'han fet l'extracció i l'han traslladada a terra ferma
Imatge de diversos efectius del SEM i la Creu Roja, durant el rescat d'avui diumenge a la punta de la Móra | Creu Roja de Tarragona

 

 

Una persona ha estat rescatada durant el matí d’avui diumenge, 7 d’abril, a la Punta de la Móra, al terme municipal de Tarragona. Al voltant de les 10.00 hores, la Torre de Salvament Marítim de Tarragona va rebre una trucada que alertava sobre una persona que tenia dificultats per sortir de l’aigua. La persona que va haver de ser rescatada del mar era un home de 36 anys, de nacionalitat polonesa, que s'estava ofegant a uns 30 metres de la costa.

 

Un amic de la víctima va ser qui va donar l'alerta als serveis d'emergència. L'amic no sabia parlar espanyol, però l'operari de la torre de control del Port de Tarragona va poder fer la connexió en rus, podent així fer el rescat més àgil. 

 

Imatge de la llanxa LS Calipso de Salvament Marítim que va participar en el rescat a la Punta de la Móra | @CCS_Tarragona

 

Fins al lloc de l'incident s'hi va traslladar un helicòpter Helimer 201, així com la llanxa LS Calipso de Salvament Marítim, on hi anaven els serveis sanitaris de la Creu Roja. Efectius de rescat aquàtic de la Creu Roja tarragonina n’han fet l'extracció del mar i han traslladat la víctima a terra ferma, amb símptomes d’hipotèrmia. Allà els esperava una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L'home va perdre la consciència durant el trasllat en l'embarcació marítima, i un cop va arribar a l'ambulància, va ser traslladat a l'hospital d'urgència. 

 

 

 

Rescaten tres persones que navegaven a la deriva a Cambrils

A finals del passat mes de desembre Salvament Marítim de Tarragona va haver de dur a terme un altre rescat al mar. Es tractava de tres persones que navegaven a la deriva en una embarcació motora a prop de la costa de Cambrils, la tarda del 30 de desembre. Els tripulants van avisar els serveis d'emergència que havien tingut una avaria i que estaven navegant a la deriva.

 

Al cap de pocs minuts, l'Helicòpter Helimer 201 va poder localitzar les tres persones i les va rescatar per via aèria. Pel que fa a l'embarcació avariada, va ser remolcada pel vaixell Fomalhaut de Salvament Marítim.