Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau, els barris artífexs de la victòria de Ballesteros

ERC, en canvi, va guanyar a la Part Alta, l'Eixample, els barris Marítims i Llevant | Cs ha estat la segona força als barris de Ponent
Josep Fèlix Ballesteros és el guanyador de les eleccions a la ciutat de Tarragona gràcies als barris de Ponent. | TarragonaDigital

 

Els barris de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau van propiciar la victòria socialista en les eleccions municipals de Tarragona. La llista encapçalada per l'alcalde Ballesteros va quedar segona en la resta de districtes excepte als barris de Llevant, on Junts per Tarragona va ser la segona més votada. ERC, per la seva banda, va sortir triomfant de la Part Alta, l'Eixample, l'Eixample nord i el sud, els barris Marítims i Llevant. Aquestes dades ratifiquen, doncs, la teoria que el PSC es nodreix de barris de Tarragona com Torreforta, Campclar i Bonavista per guanyar, mentre que ERC fa el mateix amb els districtes del centre. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ballesteros, primera força gràcies a Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha revalidat la posició de força més votada a la ciutat gràcies als barris de Ponent, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau. En la resta de districtes —n'hi ha 11 en total— la victòria ha estat per als republicans, fet que ha convertit la llista de Pau Ricomà en la segona més votada amb una diferència d'uns 300 vots. 

 

Els socialistes han aconseguit 1694 vots a Torreforta —39,33%—, 1696 a Campclar —40,65%—, 1216 a Bonavista —44,46%—, 576 a Sant Salvador —26,9%— i 1667 a Sant Pere i Sant Pau —25,47%—. Val a dir, però, que als barris de Ponent ha perdut entre un 3 i un 4% dels vots amb respecte l'any 2015, xifra que a Sant Salvador i a Sant Pere i Sant Pau ha augmentat fins al 7%. 

 

A la resta de districtes —Part Alta, Eixample, Eixample Nord i Sud i Barris Marítims— els socialistes han estat la segona força. Només als barris de Llevant, la formació de Ballesteros s'ha vist relegada a la quarta força, per darrere d'ERC, Junts per Tarragona i Cs. Les dades ratifiquen, doncs, que els socialistes segueixen nodrint-se dels vots dels barris de Ponent, teoria que es revalida des de fa anys. 

 

Pau Ricomà, alcaldable d'ERC a Tarragona, creu que la seva formació té «legitimitat suficient» per governar. | Àngel Ullate

 

ERC guanya als districtes del centre i a Llevant

Si l'alcaldia es jugués a qui ha guanyat en més districtes, Pau Ricomà (ERC) seria el pròxim alcalde de Tarragona. Els republicans han vençut en sis dels onze districtes amb què es deivideix la ciutat. La Part Alta, l'Eixample, l'Eixample Nord, el Sud, els barris Marítims i els de Llevant s'han tenyit de groc, quan només en els dos primers era prou habitual la victòria o els bons resultats d'ERC. 

 

A la Part Alta els resultats defineixen la posició del partit en aquestes eleccions. Hi han doblat el nombre de vots amb respecte l'any 2015, aconseguint així el 31,88% de l'electorat. A l'Eixample ha estat encara millor: han obtingut 1813 vots —27,27%— un miler més que l'any 2015. Als barris Marítims l'increment ha estat d'uns 600 vots, que els han donat 1142 vots i el 27,19% de l'electorat. A l'Eixample Nord i al Sud els resultats són similars: han doblat els vots i han aconseguit prop d'un 27% del total. Per últim, a les urbanitzacions de Llevant, els republicans van aconseguir també doblar el nombre de vots, amb un 27,49% de l'electorat, que va optar per Junts per Tarragona com a segona força.

 

Cs, segona força a Ponent i tercera a Sant Salvador, Sant Pere i Sant Pau i Llevant

Per la seva banda, Cs, formació encapçalada per Rubén Viñuales, va aconseguir ser la segona força als barris de Ponent. A Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, en canvi, va veure's relegada a la tercera posició, per darrere de socialistes i republicans. A Llevant també va quedar en tercer lloc, per darrere d'ERC i Junts per Tarragona, mentre que a la Part Alta va quedar sisena. Als barris Marítims i a l'Eixample va quedar en quart lloc, tal com va passar a l'Eixample Nord. Al Sud, en canvi, també va quedar tercera. 

 

Per la seva banda, Junts per Tarragona va obtenir els millors resultats a Llevant —segons— i els barris Marítims, l'Eixample i l'Eixample Nord —tercers—. En Comú Podem va aconseguir els dos regidors gràcies als resultats de Ponent, on va ser quarta força a Torreforta i Campclar i tercera a Bonavista, a més d'haver quedat quarta a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador. La CUP, per la seva banda, va ser tercera a la Part Alta i cinquena als barris Marítims, l'Eixample i Llevant. Per últim, el PP va treure els millors resultats als barris de Ponent i a l'Eixample Sud. 

 

També et pot interessar: 

Més notícies de la categoria Tarragona