Ricomà condemna «tota actuació violenta» i demana que s'investigui l'actuació de les forces de l'ordre

L'alcalde de Tarragona afirma que «l’origen dels episodis que estem vivint està en la indignació per una sentència injusta que pretèn atemorir una ideologia»
Imatge de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, durant la seva intervenció, aquest migdia. | Antonio Ramos

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha comparegut per segon dia consecutiu davant els mitjans de comunicació per parlar sobre els aldarulls produïts a la ciutat per manifestants que protestaven contra la sentència del judici del procés i que suposaran un cost per a la caixa municipal de 150.000 euros. Ricomà ha volgut remarcar que «l’origen dels episodis que estem vivint està en la indignació per una sentència injusta, amb unes penes de presó esfereïdores, que no només s’acarnissa contra uns líders sinó que pretén atemorir una ideologia».

El batlle tarragoní ha explicat que «la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials catalans ha generat una onada d’indignació entre amplíssims sectors de la nostra societat». Una indignació que, segons Ricomà, «s’està expressant de diferents maneres, des de les Marxes de la Llibertat i actuacions de resistència pacífica, que tenen tot el meu suport, a altres que no puc aprovar de cap manera».

Pau Ricomà ha afirmat que actuacions com la Marxa per la Llibertat compten amb el seu suport. | Antonio Ramos

Pau Ricomà ha afirmat que «és una obligació de tots els que tenim responsabilitats de govern garantir l’exercici democràtic de manifestació i la seguretat de tots els ciutadans», alhora que ha condemnat «tota actuació violenta, sense excepcions, i és una responsabilitat de tots els càrrecs públics i els representants polítics de la ciutadania, governin o no, garantir la convivència i afavorir que la ciutadania s’expressi de manera pacífica».

El batlle tarragoní també s'ha referit als que «tenen responsabilitat sobre les forces de l’ordre». Ricomà ha assegurat que «escenes com les produïdes el dia 15, amb l'agressió indiscriminada de la Policia Nacional a manifestants clarament pacífics, o la registrada d’un Mosso d’Esquadra fent escarni des del vehicle policial són absolutament reprovables». En aquest sentit, ha exigit «la investigació d’aquests fets, així com de l’atropellament  d’un noi ahir a la nit».

Imatges dels aldarulls i càrregues a Tarragona durant la nit del dimecres. | Àngel Ullate

L'alcalde ha confirmat que ha parlat sobre aquestes actuacions amb la Conselleria d'Interior de la Generalitat de Catalunya i amb la Subdelegació del Govern, que han respost el batlle que estan investigant els fets i que traslladaran el seu missatge als comandaments.

«Els treballadors catalans han de poder exercir el seu dret de prostesta»

També ha tingut paraules per als treballadors públics que «amb el seu esforç, per segon dia, han fet possible que la ciutat recuperi la normalitat». En la seva compareixença s'ha referit també «al conjunt de treballadors dels diferents mitjans de comunicació pel sobreesforç d’aquests dies i per la dedicació a explicar què està passant».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Sobre la jornada d'aquest divendres, en què hi ha convocada «una vaga general», l'alcalde de Tarragona ha recordat que «els treballadors catalans han de poder exercir amb llibertat el seu dret legítim de protesta». Ricomà ha dit que «hem de fer tots els esforços per protegir la ciutadania, això implica aïllar els comportaments violents i rebutjar els discursos deshumanitzats d’aquells partits que advoquen per augmentar la repressió i la violència».

"❗🔥Els diners que li han costat a Tarragona les nits d'aldarulls i contenidors cremats" "❗L'Ajuntament de Tarragona expressa el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem"