RTVE posa a la venda les seves oficines de ràdio i televisió a Tarragona

Es troben a la Rambla Nova i el passeig Lluís Companys | La companyia vol desfer-se d'un total de 28 immobles a tot l'Estat
Les oficines de RNE, al número 23 de la Rambla Nova de Tarragona | Google Maps

 

La corporació de Ràdio i Televisió Espanyola (RTVE) ha posat a la venda aquest dimarts, 23 d'abril, un total de 28 edificis i oficines que té —alguns en propietat i d'altres llogats— arreu de l'Estat espanyol. Ho fa a través del portal web Idealista, per un preu total de més de 20 milions d'euros, en una mesura a gran escala per intentar pal·liar els efectes de la crisi econòmica sobre la corporació. Dos d'aquests actius corresponen a les oficines de TVE i RNE a Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'oficina actual de Radio Nacional de España (RNE) al territori, al número 23 de la Rambla Nova, es troba ara en venda. Es tracta d'un pis de més de 450 metres quadrats i valorat en 565.354 euros. L'altre actiu en qüestió, l'oficina de la delegació tarragonina de TVE, es troba al número 14 del passeig de Lluís Companys. En aquest cas, es tracta d'un espai de poc més de 150 metres quadrats i pel qual demanen la suma de 184.284 euros.

La crisi econòmica de RTVE la força a posar a la venda gairebé 30 pisos i oficines arreu de l'Estat

La corporació intenta desfer-se d'aquests actius des de l'any 2013, i ha decidit intentar les vendes individualitzades després de no ensortir-se'n a través de diversos lots. Els immobles són oficines i estudis de ràdio i televisió en diverses províncies, alguns dels quals especialment rellevants. És el cas de l'edifici que va acollir l'Expo 2008 de Saragossa o un gran dúplex a tocar de l'Ajuntament de València, entre molts altres exemples.

Els dos casos de Tarragona són les dues potes de la corporació al territori: les oficines on s'inclouen els estudis de la ràdio i televisió públiques de competència estatal. Si aconsegueix formalitzar les vendes, RTVE espera suplir el forat econòmic que arrossega des de fa anys.

També et pot interessar

"SANT JORDI: Milers de tarragonins omplen els carrers de roses i llibres" "ATENCIÓ: El festival Tarraco Viva es presentarà enguany a Madrid"