'Tenors' de la companyia Il·luminati estrena la temporada d'hivern a la Sala Trono-Armanyà

'Tenors' inaugura la nova temporada d'hivern de la Sala Trono

La sala presenta la programació de la seva primera temporada d'hivern des del seu trasllat al nou espai, al carrer d'Armanyà

La Sala Trono, situada des d'aquest mateix any al carrer d'Armanyà, comença la seva segona temporada, la primera d'hivern, al nou espai.

Els dies 20, 21 i 22 de setembre la companyia I·luminati interpretarà 'Tenors', una comèdia gestual i musical de 60 minuts que portarà tres tenors a representar i parodiar la mateixa vida d'un tenor; ensenyant com es preparen per a l'espectacle i competeixen per lluir-se davant del públic ja sigui a través de fer la nota més llarga, la més aguda o de cantar més fort. Tot plegat en un escenari senzill amb només tres faristols i un piano de cua.

El gestor i programador de la nova Sala Trono, Joan Negrié, ha fet un bon balanç del trasllat adduint que «hi cap més gent, les companyies treballen amb més comoditat i estem al centre de la ciutat». Les xifres acompanyen les sensacions, ja que la Sala Trono-Armanyà, va tancar la primera temporada, de febrer a maig, amb 3.125 espectadors, 1.300 més que el mateix període de l'any anterior en l'antic local. L'ocupació doncs va rondar sempre al voltant del 85% i amb la nova temporada d'hivern esperen mantenir aquest èxit.

 

Una cartellera «indispensable»

D'aquesta manera, amb la voluntat de mantenir el llistó, la Sala Trono-Armanyà ha programat una cartellera «indispensable per a conèixer el teatre contemporani català i el que passa i preocupa a les companyies contemporànies». Negrié s'ha mostrat convençut que els artistes convidats mostraran tant el talent internacional, com el local, comptant també amb els «artistes tarragonins que defensem sempre».

Pel que fa a la resta de programacions, la cartellera d'hivern de la Sala Trono Armanyà comptarà amb disset companyies catalanes i internacionals que presentaran les seves propostes fins al mes de gener.

El pròxim dijous 27 de setembre, a dos quarts de nou del vespre, les argentines Miau Trío actuaran en un concert especial, que a través d'una experiència musical, performàtica i gairebé humorística traslladaran a l'espectador en «un mar de felicitat». Sens dubte una aposta de bellesa artística i musicalitat indispensable en la cartellera de la Sala Trono.

Posteriorment, 'Yerma', dirigida pel tarragoní Marc Chornet; 'Màtria', de Carla Rovira Pitarch; 'El llarg dinar de Nadal', de la companyia La Ruta 40; 'Les Dones Sàvies', de la companyia El Maldà. 'El Niño de la Tele', de la companyia Flyhard Produccions; o 'Sembla que rigui', d'Òscar Constantí i Mont Plans. Són algunes de les propostes destacades per aquest nou espai situat a la caixa escènica del Teatre Metropol.

Les argentines 'Miau Trío' actuaran el pròxim 27 de setembre
Les argentines 'Miau Trío' actuaran el pròxim 27 de setembre | cedida

 


Comentaris